Am avut zilele trecute un accident. Am intrat intr-o intersectie mare cu linie de tramvai pe culoare verde. In fata mea era o masina care se deplasa cu viteza foarte mica, ba chiar a incetinit si mai mult la sina de tramvai. Din aceasta cauza am parcurs foarte incet intersectia. Intre timp s-a facut verde la sensul din drepta mea si m-am trezit lovit lateral circuland cu sub 20km/h de o masina care tocmai plecase de pe loc. Am fost la politie (greseala mea, n-o mai repet in vecii vecilor) si am dat toate detaliile. Cu toate astea am fost declarat vinovat (in proces scrie ca nu am respecta culoarea rosie a semaforului) si m-am ales cu o suspendare a permisului pe 60 de zile. Cu toate ca am avut martor in masina (pe care l-am si mentionat in declaratie), agentul a omis trecerea lui pe procesul verbal.
Agentul este clar incompetent. Nu a tinut cont de viteza reduse cu care circulam desi din examinarea loviturii se poate deduce. In plus exista lege prin care soferii sunt obligati sa nu patrunda in intersectie daca nu e libera.
Nu stiu ce sa fac. Am permis de 3 ani si n-am mai avut parte de nici un incident asemanator. Masina mi-o repara CASCO. As dori sa fac contestatie doar ca nu dispun de foarte mult timp (sunt student la electronica). Cam la cat timp de la depunerea contestatiei o sa fie programat procesul ? Care sunt sansele si ce efort implica?
Multumesc anticipat.
Plangerea la pvcc se depune in termen de 15 zile de la comunicarea PV la organul/autoritatea din care face parte agentul constatator. De judecat se judeca destul de repede - autoritatea in cauza are obligatia sa depuna la instanta dosarul plangerii in termen de 30 de zile de la inregistrarea ei. Termenele se dau cam la 2 saptamani, puteti sa va judecati si in lipsa.
Daca considerati ca nu s-a produs din vina dvs. accidentul, e normal sa faceti plangere, avand in vedere si ca vi s-a suspendat permisul.
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta - art.118 alin.1 din OUG nr.195/2002.
Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti. Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut de lege se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.