Va multumuesc, ati pus foarte bine punctul pe `i`, nemultumirea noastra este generata de faptul ca am platit un onorariu in schimbul unor servicii, care pana la urma nu au fost prestate (scuze, gandire de economist), de aceea vom incerca in primul rand o discutie amiabila cu dl. avocat, dupa care, daca nu vom obtine restituirea partiala a onorariului, vom avea grija ca macar altii sa nu pateasca la fel ca noi.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Si daca sesizeaza baroul ce se poate intampla?
Il poate condamna pe avocat ca nu ,,l-a scos" pe client?
Daca fiecare inculpat si-ar angaja avocat si ar iesi din arest ar fi o debandada totala.Faptul ca inculpatul a fost pus liber in recurs nu inseamna nimic.
Daca avocatul angajat primul ar fi sustinut cauza poate ca ar fi fost aceeasi solutie a instantei : LIBER.
Ca nu a fost angajat si pentru recurs primul avocat nu inseamna ca este culpa lui.
Nu se stie daca nu cumva tocmai datorita primului avocat s-a facut trimiterea mai repede in judecata a inculpatului.Dupa finalizarea urmaririi penale sansele se pot schimba...la fel si temeiurile...
Deci, pot fi lucruri care nu le stim.
Insa, cu siguranta ca o discutie el fi utila.Doar asa ar avea sanse reale.
In principal,acesta este un site al avocatilor si al celor dispusi sa acorde un ajutor oamenilor aflati in situatii dificile,eu asa il percep.
De aici,pana la apara cu tot dinadinsul o persoana,despre care avem informatii,astfel cum au fost ele prezentate de user,ca nu si-a facut datoria,este o distanta mare.Omul acesta,"andreiuz" explica ca avocatul nu si-a facut datoria,cel putin in acceptiunea sa.Punct.
Stimate domnule,"andreiuz".Daca nu rezolvati problema si aveti dreptate in cele afirmate-si nu am motive sa ma indoiesc-aveti posibilitatea unei actiuni civile impotriva avocatului,aveti posibilitatea unei conferinte de presa,cu presa locala si centrala.
Marea majoritate a avocatilor,sunt adevarati profesionisti,unii muncesc voluntar pe acest site,unii sunt mare folos in viata sociala.Marea majoritate sunt persoane integre si cu simtul datoriei,dar la fel ca si in ceclelalte profesii,cand cineva nu isi face datoria,trebuie sa plateasca.
Exista in orice situatie o "solidaritate de breasla"-si este normal ca aceasta sa existe-dar de aici si pana a acoperi o situatie de acest gen-astfel cum o relatati dvs-este o distanta mare.
Faceti ceea ce trebuie facut,dar numai daca aveti dreptate si puteti dovedi afirmatiile dvs.
Se pare ca dvs. nu vreti sa intelegeti situatia expusa, sau poate nu m-am facut inteles... Acest avocat a fost angajat pentru partea de cercetare, inclusiv pentru judecarea mandatului de arestare, indiferent de cate ori ar fi fost prelungit acesta, inclusiv pentru recursurile aferente..Dar dl. avocat nici nu a stat de vorba cu inculpatul referitor la dosar, nu i-a acordat acestuia nici un sfat juridic, mai mult decat atat asistenta dansului, mi-a spus sa stam linistiti ca va invata de la ceilalti din arest ce trebuie sa faca la prezentarea dosarului. Noi nu suntem suparati decat de faptul ca dl.avocat nu si-a dat interesul in rezolvarea acestui caz nicidecum ca nu a obtinut liberarea arestatului...
Si daca sesizeaza baroul ce se poate intampla?
Il poate condamna pe avocat ca nu ,,l-a scos" pe client?
Daca fiecare inculpat si-ar angaja avocat si ar iesi din arest ar fi o debandada totala.Faptul ca inculpatul a fost pus liber in recurs nu inseamna nimic.
Daca avocatul angajat primul ar fi sustinut cauza poate ca ar fi fost aceeasi solutie a instantei : LIBER.
Ca nu a fost angajat si pentru recurs primul avocat nu inseamna ca este culpa lui.
Nu se stie daca nu cumva tocmai datorita primului avocat s-a facut trimiterea mai repede in judecata a inculpatului.Dupa finalizarea urmaririi penale sansele se pot schimba...la fel si temeiurile...
Deci, pot fi lucruri care nu le stim.
Insa, cu siguranta ca o discutie el fi utila.Doar asa ar avea sanse reale.
Va repet, cu inculpatul a discutat doar 5 minute si doar pe subiectul pe care vi l-am spus, stiu sigur de la cel care era cel mai interesat sa discute cu avocatul, respectiv inculpatul.
Lipsa cu desavarsire va dadea dreptul la restituirea onorariului.
Adica lipsa acordarii de asistenta juridica.
In cazul dvs este mai mult o nemultumire legata de faptul ca nu v-a convenit felul in care a procedat si lipsa de rezultat ( mai ales).
Daca ar fi fost pus liber in aceste conditii expuse de dvs. nu mai conta pt dvs pentru ca a obtinut rezultatul.
Discutase cu inculpatul si stia situatia.Ca l-a intrebat doar cum se simte nu aveti de unde sa stiti.Studiase si dosarul.
Eu cred ca cel mai important lucru este ce ati discutat cu el inainte de angajare.Presupun ca ati angajat un avocat mai bun decat el si la bani mai multi.
Nici primul nu cred ca era slab pregatit, doar ca era mai ,,bun" al doilea.
Partial aveti dreptate, sunt constienta de faptul ca in momentul in care semnezi un contract juridic nu ti se ofera garantia succesului actiunii, problema mea este legata de faptul ca dl avocat nu a prestat asistenta juridica in faza de cercetare/urmarire penala, respectiv nu a stat de vorba cu cel pe care trebuia sa-l apere, iar prezenta sa la cele 2 sedinte de judecare a mandatului de arestare a fost partiala...
Trebuie sa vorbiti cu avocatul.
Puteti discuta despre o restituire partiala.
De principiu, se poate considera ca a prestat serviciile pentru care l-ati angajat.
Ca nu a obtinut revocarea mandatului de arestare preventiva nu inseamna ca trebuie sa va restituie onorariul de avocat.Va spun acest lucru ca sa stiti.
Nu stiu ce discutii ati purtat mai inainte de a face angajamentul.Sunt lucruri pe care le puteti discuta cu avocatul si in functie de aceste aspecte sa gasiti o cale de rezolvare.
Restituirea onorariului se putea face doar daca nu a prestat asistenta juridica.Ca a facut o prestatie fara rezultatul dorit de dvs. nu inseamna in mod automat ca trebuie sa va restituie banii nici macar partial.
Dar daca va intelegeti poate face o restituire partiala.
Nici in caz de reclamatie nu ati avea sanse dupa parerea mea.Pe viitor cand alegeti un avocat trebuie sa va ganditi mai bine inainte de a alege.
Stimate domn,
Acuzatia este foarte importanta.Complexitatea cazului, etc.
Il poate apara daca anlizeaza probele de la dosar.Nu cred ca nu a vorbit deloc cu inculpatul.Faptul ca a trimis o asistenta nu este interzis.
Trebuia sa vorbiti cu el sa se prezinte personal.Trebuia ca inculpatul sa nu accepte substituirea daca il considerati un avocat deosebit.Conteaza si cine vine in instanta, dar sub aspectul apararii si nu sub aspectul nerespectarii contractului de asistenta.
La prezentarea materialului de urmarire penala nu a fost prezent avocatul?
La fiecare audiere presupun ca a fost prezent.
Studierea dosarului este si ea importanta.Depinde si cat de gros este dosarul.
In recurs, in mod normal trebuia angajat separat.Aceasta este regula.Nu stiu cum v-ati inteles.
Este greu de spus in ce masura se va restitui onorariul.Trebuie sa discutati cu avocatul acest lucru.Va poate da anumite explicatii.Nu stiu cat de mare este suma achitata dar daca nu este prea mare nu cred ca va fi restituita.Se poate sa va ceara mai putin, acum, dupa trimiterea in judecata.
Care este acuzatia pentru cel arestat?
avocat Claudiu Lascoschi