avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RE ASISTENTA JURIDICA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RE ASISTENTA JURIDICA

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie:
fratele meu este arestat preventiv pentru 29 zile, i-am angajat un aparator care ne-a comunicat tariful pentru faza de urmarire penala, am platit onorariul si am incheiat un contract in acest sens, urmand ca pentru judecarea procesului - fond sa achitam alt tarif si sa incheiem un alt contract. Problema este ca avocatul in cauza nu a mers sa discute cu fratele meu si sa afle varianta sa referitor la ce s-a intamplat, cand i-a fost prezentat dosarul de urmarire penala nu a vorbit cu fratele meu decat 5 minute in care l-a intrebat cum se simte si cum este in arest :((
la judecarea mandatului de arestare preventiva a trimis o asistenta, care deasemeni nu a vorbit in prealabil cu fratele meu. Am avut o discutie cu dl. avocat in care i-am spus ca ar fi cazul sa mearga sa discute cu fratele meu, pentru ca in dosar exista multe `constatari` discutabile, dansul a spus ca va merge, lucru care nu s-a intamplat, mai mult a fost termen de recurs la prelungirea mandatului de arestare preventiva, iar dl avocat nu s-a prezentat, nici macar asistenta sa.

In aceasta situatie as dori sa stiu cum sa procedez pentru rezilierea contractului si recuperarea macar partiala a onorariului achitat - care consta intr-o suma deloc neglijabila - deoarece consider practic avocatul nu a participat deloc in faza de urmarire penala, rechizitoriul fiind terminat, urmand ca in ianuarie sa inceapa judecarea cazului.
Astept cu interes opinii/sfaturi vis-a-vis de situatia de mai sus.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:43, 25 Decembrie 2009
Nimeni nu poate sti mai bine decat dvs. si avocatul ales cum stau lucrurile, astfel incat ii puteti cere direct rezilierea contractului si restituirea unei parti din onorariul achitat, daca nemultumirea dvs. e justificata.
Daca intampinati probleme, puteti supune problema dvs. atentiei baroului din care face parte avocatul ales.
In recurs, in mod normal trebuia angajat separat.Aceasta este regula.Nu stiu cum v-ati inteles.
Este greu de spus in ce masura se va restitui onorariul.Trebuie sa discutati cu avocatul acest lucru.Va poate da anumite explicatii.Nu stiu cat de mare este suma achitata dar daca nu este prea mare nu cred ca va fi restituita.Se poate sa va ceara mai putin, acum, dupa trimiterea in judecata.
Care este acuzatia pentru cel arestat?

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In recurs, in mod normal trebuia angajat separat.Aceasta este regula.Nu stiu cum v-ati inteles.
Este greu de spus in ce masura se va restitui onorariul.Trebuie sa discutati cu avocatul acest lucru.Va poate da anumite explicatii.Nu stiu cat de mare este suma achitata dar daca nu este prea mare nu cred ca va fi restituita.Se poate sa va ceara mai putin, acum, dupa trimiterea in judecata.
Care este acuzatia pentru cel arestat?

avocat Claudiu Lascoschi

nu stiu cat de importanta este acuzatia pentru cel arestat, eu as vrea sa stiu de ce am platit peste 1000 de euro unui avocat care trebuia conform contractului sa-i acorde asistenta si reprezentare arestatului in faza de intocmire a dosarului. Rechizitoriul a fost finalizat fara ca avocatul sa participe. Cum sa-l apere pe arestat daca nu a stat de vorba cu acesta? As dori sa aflu care sunt caile de reziliere a contractului si de recuperarea onorariului.
Acuzatia este foarte importanta.Complexitatea cazului, etc.
Il poate apara daca anlizeaza probele de la dosar.Nu cred ca nu a vorbit deloc cu inculpatul.Faptul ca a trimis o asistenta nu este interzis.
Trebuia sa vorbiti cu el sa se prezinte personal.Trebuia ca inculpatul sa nu accepte substituirea daca il considerati un avocat deosebit.Conteaza si cine vine in instanta, dar sub aspectul apararii si nu sub aspectul nerespectarii contractului de asistenta.

La prezentarea materialului de urmarire penala nu a fost prezent avocatul?
La fiecare audiere presupun ca a fost prezent.
Studierea dosarului este si ea importanta.Depinde si cat de gros este dosarul.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Acuzatia este foarte importanta.Complexitatea cazului, etc.
Il poate apara daca anlizeaza probele de la dosar.Nu cred ca nu a vorbit deloc cu inculpatul.Faptul ca a trimis o asistenta nu este interzis.
Trebuia sa vorbiti cu el sa se prezinte personal.Trebuia ca inculpatul sa nu accepte substituirea daca il considerati un avocat deosebit.Conteaza si cine vine in instanta, dar sub aspectul apararii si nu sub aspectul nerespectarii contractului de asistenta.
La prezentarea materialului de urmarire penala nu a fost prezent avocatul?
La fiecare audiere presupun ca a fost prezent.
Studierea dosarului este si ea importanta.Depinde si cat de gros este dosarul.
Stimate domn,
chiar daca nu va vine sa credeti ce v-am spus, este purul adevar, de aceea imi vreau banii inapoi pt ca am achitat un onorariu acestui avocat sa-l asiste pe arestat pe parcursul anchetei, lucru care NU s-a intamplat, practic avocatul s-a prezentat la sectia de politie cand a fost adus si arestatul si le-a fost prezentat dosarul/rechizitoriul, si a mai fost prezent la judecarea prelungirii mandatului de arestare preventiva, dupa care nu a mai dat nici un semn. Fratele meu a facut recurs, i-am angajat un alt avocat care i-a si obtinut revocarea mandatului de arestare, in prezent este LIBER - deci se poate, daca iti dai silinta sa iti faci bine meseria.

De aceea revin cu intrebarea cum pot sa-mi recuperez banii (sau o parte din bani) de la acest avocat? doar atat dorim, nu vrem sa facem reclamatii...

Alte discuții în legătură

Onorariul de avocat nikolos nikolos avocatul a cerut suma X reprezentand onorariul lui suma platita integral . INTREBARE : se mai plateste altceva la avocat ex. la fiecare infatisare sau alt ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)