avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... onorariul de avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

onorariul de avocat

avocatul a cerut suma X reprezentand onorariul lui suma platita integral . INTREBARE : se mai plateste altceva la avocat ex. la fiecare infatisare sau alt onorariu?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 14:30, 13 Octombrie 2011
Dupa cum stabiliti in contract.
Onorariu se plateste pentru apararea si reprezentarea in cadrul unui dosar, onorariu prevazut intr-un contract de asistenta juridica.
Daca ati platit intreg onorariul odata, nu mai platiti ulterior nimic, dar daca v-ati inteles cu avocatul sa platiti in rate la fiecare sedinta, asa veti face.
Da, depinde cum v-ati inteles in contract.
Exista multe variante.

Se poate sa ii fi platit o suma si apoi sa il platiti la fiecare termen.
Depinde de multe lucruri...

Daca este arestata preventiv persoana la fiecare recurs se cere de instanta o alta delegatie pentru instanta de recurs.
In acest caz, dvs. nu i-ati platit si recursul.
Pentru recurs puteti angaja si alt avocat daca doriti sa nu il mai platiti pe avocatul care l-ati platit.
Avocatul ramane sa va apere in conformitate cu contractul de asistenta juridica, mai putin in instanta de recurs.
Se poate dovedi utila schimbarea avocatului in instanta de recurs in caz de preleungire a mandatului de arestare preventiva intrucat abordarile pot fi diferite si asemenea si rezultatele.
Daca tot suntem la acest subiect, as pune o intrebare celor care profeseaza :
Sa presupunem ca sunt un simplu cetatean, care nu cunoaste legile si mediul avocatesc. Sunt invinuit intr-un dosar, platesc onoraiul atat cat mi se cere pentru studiul dosarului, iar dupa o asistare la procuratura il intreb din nou pe avocat cat ma costa ? Dansul imi spune ca va lasa la aprecierea mea. Cum vedeti acest lucru? Ce parere pot sa-mi fac despre un avocat care lasa la aprecierea clientului truda dansului?
Depinde foarte mult si ceea ce face avocatul...in concret...
Depinde si cat dureaza audierea si ce se intampla in timpul audierii...
Depinde daca clientul este retinut sau este liber...
Depinde si iar depinde...

Ce intelegeti prin truda?
Daca avocatul ar astepta 18 ore pana la audiere si audierea ar dura 4 ore...cum ar aprecia clientul...daca nu ar cere avocatul...?

Cum ar aprecia clientul o audiere de 4 ore de la politie si cca o ora la parchet dupa care se constata nu il poate propune pentru arestarea preventiva...pentru ca declaratia inculpatului conta enorm si parchetul isi da seama ca avocatul il poate scoate de la instanta...in timp ce alti doi sau trei inculpati pleaca la mandat...la instanta?

Stiti cat de obositor poate sa fie cateodata pentru avocat sa ,,simta" fara sa vada...nimic de la dosar si faze cu politistul bun si politistul rau care se tot repeta la intervale de timp, faze care zapacesc clientul?
Doar in cazurile lejere se arata dosarul...deoarece in cele pe urgenta nici timp nu prea este si ancheta este secreta...

Mie imi face parerea unui avocat de treaba, dar am abservat ca, clientul vrea rezultate si nu sa fie de treaba avocatul...si sa ramana arestat...

De aceea, pentru o analiza concreta trebuie sa expuneti concret ce a facut.
Si eu am avut audieri linistite...si presupuneam dinainte...acest lucru...

Cert este un lucru, avocatului ii trebuia delegatie si pentru acordarea de asistenta juridica daca avea delegatie doar pentru studierea dosarului.

Depinde si cat i-ati platit studierea dosarului si cat se astepta sa primeasca...de la client...

Alte discuții în legătură

Avocat din arest? zaza4 zaza4 Ok , nu am pe nimeni ... nici o ruda apropriata. Sa zicem ca sunt acuzat de un viol (fals sau nu) si ajung in arest. Cum pot sa-mi platesc avocatul? Sau ... (vezi toată discuția)
Prelungirea mandatului de arestare claudia cirstina claudia cirstina buna seara! am si eu o problema un prieten este acuzat de trafic de influenta are cateva declaratii contra sa si o banda telefonica. a fost arestat preventiv ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)