avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... onorariul de avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

onorariul de avocat

avocatul a cerut suma X reprezentand onorariul lui suma platita integral . INTREBARE : se mai plateste altceva la avocat ex. la fiecare infatisare sau alt onorariu?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 14:30, 13 Octombrie 2011
Da, toate cele expuse de dvs. le stiu dle. avocat, insa un om care nu s-a intalnit niciodata cu legea penala nu le stie, nu ar putea sa aprecieze munca avocatului, de aceea si acesta nedumerire a mea de a lasa la aprecierea clientului.
In concret...in cazul de fata, avocatul a fost platit cu o suma de 1000 de roni pt studierea dosarului, dansul a rasfoit dosarul de cca. 200 de pagini in 20 de minute, fiind presat de procuror.
Ulterior a depus o cerere de probatorii, apoi l-a asistat pe invinuit in declaratia de la procuratura, a mai asistat inca 2 martori, dar si o confruntare. Audierile au durat cca. 5 ore jumate, insa nu au fost in aceeasi zi toate, iar confruntarea nu a durat decat o jumatate de ora.
Audierile martorilor au decurs normal, cea a invinuitului la fel, cu mici sicane intre avocatii(si partea vatamata are unul).
Pentru audieri si confruntare a lasat mai intai la aprecierea clientului dupa care a spus o suma de 500 de roni(eu spun ca e o suma rezonabila).Clientul i-a oderit ceva mai mult de 500 de roni.
Cercetarile nu s-au incheiat, urmeaza si altele pentru care banuiesc ca va taxa separat.
Daca se ajunge la instanta este posibil sa ceara mai mult, sau probabil va lasa iarasi la aprecierea clientului.
Delegatie are pentru reprezentare in fata organelor de cercetare penala cat si pentru instanta, aici nu este problema.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
alexandrugroza, utilizator
Ati intalnit un avocat foarte ieftin.
Pai stati putin ca nu s-a ajuns la instanta inca si nici nu este vorba de capitala.
Conteaza foarte mult presiunea care exista atunci cand persoana urmeaza sa fie retinuta si apoi propusa pt arestare.
Nu conteaza neaparat ca este vorba de Capitala,DICOT mai ales cei de pe langa ICCJ,sau o sectie anume.
Intotdeauna cand se lasa cu retinere exista probleme deoarece politistii si procurorii incearca sa isi faca treaba cat mai bine.

Avocatii mai pun problema si ce au de facut in ziua aceea deoarece daca au de lucru pot sa nu se bage.Probabil ca a considerat ca nu sunteti vinovat sau poate este foarte tanar si vrea sa isi faca clienti.
Despre suma de bani nu discut.
In functie de cazul concret suma poate fi mare sau mica si nu cunosc cazul dvs.
Chiar daca l-as cunoaste fiecare avocat are propriile sale aprecieri si criterii.
Oricum...se poate spune ca a pierdut destul timp in acea zi..
Inteleg ca cele relatate de dvs. se intampla in provincie,fiind si acesta un aspect care poate avea conotatiile sale sub aspectul celor relatate de dvs..
Mai poate conta si experienta avocatului si multe alte lucruri...

Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu s-a pus niciodata problema retinerii in acest caz, deci nu exista presiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din arest? zaza4 zaza4 Ok , nu am pe nimeni ... nici o ruda apropriata. Sa zicem ca sunt acuzat de un viol (fals sau nu) si ajung in arest. Cum pot sa-mi platesc avocatul? Sau ... (vezi toată discuția)
Prelungirea mandatului de arestare claudia cirstina claudia cirstina buna seara! am si eu o problema un prieten este acuzat de trafic de influenta are cateva declaratii contra sa si o banda telefonica. a fost arestat preventiv ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)