avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prelungirea mandatului de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prelungirea mandatului de arestare

buna seara! am si eu o problema un prieten este acuzat de trafic de influenta are cateva declaratii contra sa si o banda telefonica. a fost arestat preventiv 29 de zile dupa care i sa prelungit mandatul ptr ca a zis ca mai trebuie de audiat. avocatul a depus recurs si astazi sa judecat recursul insa avocatul nu sa prezentat a trimis o cerere ca nu poate ajunge vreau sa stiu daca este in regula aceasta neprezentare. la el nu sa mai dus sa il viziteze akum nu ne raspunde la telefon si nu stim cum sa procedam. ar exista vreo solutie pentru eliberarea lui? va rog tare mult daca ma puteti ajuta cu un sfat ceva
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:02, 9 Octombrie 2010
daca se admite recursul o sa fie pus in libertate.
daca se respinge recursul nu mai o exista cale de atac impotriva acelei incheieri de prelungire.
mai aveti posibilitatea sa depuneti o cerere de liberare sub control judiciar, sub cautiune, mai aveti ocazia de a cere revocarea arestarii cu ocazia unei noi prelungiri a arestarii preventive ori cu ocazia verificarii legalitatii si temeiniciei arestarii (care se face nu mai tarziu de 60 zile de detentie). la tot ce v-am spus mai sus, daca se respinge declarati din nou recurs.
va multumesc mult de tot considerati ca ar trebui sa schimbam avocatul? pentru ca el de o saptamana nu s-a mai dus la el in vizita si el simte nevoia sa vorbeasca cu el. si il tot cheama dna procuror de la dna sa dea declaratii si il preseaza. sa schimbe declaratia si noi nu mai stim absolut nici o informatie este in regula?
daca avocatul ales nu se prezinta la termen si nu se mai intereseaza de soarta clientului cel mai bine ar fi sa cautati un alt avocat .
prietenul dvs stie cel mai bine ce a facut si daca sunt multe probe impotriva ,a mai avut probleme cu legea penala astfel incat sa nu mai spere nici macar la o condamnare cu suspendare atunci parerea mea e ca sunt bani cheltuiti degeaba.
succes
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
doberv, utilizator
claudia cirstina a scris:

va multumesc mult de tot considerati ca ar trebui sa schimbam avocatul? pentru ca el de o saptamana nu s-a mai dus la el in vizita si el simte nevoia sa vorbeasca cu el. si il tot cheama dna procuror de la dna sa dea declaratii si il preseaza. sa schimbe declaratia si noi nu mai stim absolut nici o informatie este in regula?

nu as putea sa va dau o astfel de sugestie de a schimba avocatul....astfel de lucruri trebuiau lamurite inainte de a-l angaja. cel mai bine ar fi sa luati dvs legatura cu avocatul si sa stabiliti ce cale doreste sa urmeze (asta in cazul in care va preocupa prietenul din cauza). cat despre acele declaratii, acestea nu pot sa fie date doar in prezenta unui avocat ( mai ales daca este ales) insa daca sunt presiuni, cel mai bine ar fi sa declare in fata instantei ce are de zis.
insa din moment ce ati angajat un avocat este de datoria dansului sa ii explice astfel de lucruri.
Dupa cate vad eu discutam de prelungirea masurii arestarii preventive in faza de urmarire penala, prin urmare masura preventiva poate fi prelungita pe o perioada de maxim 30 de zile
Mentinerea masurii preventive pe o perioada de 60 de zile are loc doar dupa intrarea pe fond a cauzei.
Cererea de liberare provizorie sub control judiciar poate fi formulata oricand in faza de urmarire penala cat si in faza cercetarii judecatoresti si prin urmare aceasta este varianta pe care o recomand.
In privinta avocatului..nu pot sa va spun decat ca sunt situatii cand noi avocatii nu putem fi prezenti in mai multe locuri, prin urmare ma gandesc ca efectiv s-a aflat in imposibilitatea de a se prezenta sau mai exista si varianta neachitarii onorariului pentru recurs, aici nu stiu dvs. stiti mai bine.
Ce anume imi displace in aceasta poveste este insa faptul ca nu v-a raspuns la telefon.:hm:
Sfat:- formulati cerere de liberare provizorie sub control judiciar intemeiata pe disp.art.160 indice 2 c.proc.pen.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Mentinerea arestarii inculpatului Ilincav Ilincav Potrivit art. 300 alin. 1 si 2 C.p, in situatia in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, instanta verifica legalitatea acestei masuri [b] ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)