avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate 19655

Activitate 19655

Buna ziua, am un Antecontract incheiat in 6 martie pentru vanzare unui apartament, cu termen de incheiere a contr de vanz cump in data de 6 mai. Cumparatorul ,intre timp face presiuni pentru o renegociere cu 25% a valorii imobilului sau returnarea avansului de 15% platit. Invoca starea de urgenta, situatia actuala a Romaniei si faptul ca banca nu ii mai da credit decat o valoare mai mica cu 25%. Nu a venit cu niciun act doveditor in acest sens.
In acelasi timp, ma ameninta ca va face notare in cartea funciara a avansului platit. Este posibil asa ceva ? In ce conditii poate face notarea, fara dovezi clare ? Ce implica aceasta notare in cartea funciara si cu ce ma afecteaza pe mine ?
Multumesc
Răspuns la discuția Pierdere documente


Adrian Dimitriu a scris:

Îmi cer scuze că întreb, nu înțeleg un lucru: nu vorbiți deloc de intabularea dvs din 2006. Întâmplător, în acel am am intabulat un apartament, iar cadastristul a venit și a făcut releveul. Dvs. nu ați făcut același lucru?


Da, am intabulat atunci proprietatea ( 2006 ), dar nu s-a facut RLV. In perioada aceea nu era obligatoriu, doar cine vroia facea RLV.
Daca as fi cumparat cu credit imobiliar / ipotecar, banca ar fi cerut RLV. Dar eu am vandut un apartament si am cumparat o casa , adica cu cash.
Răspuns la discuția Pierdere documente


Robert777 a scris:

Ceva e dubios acolo, adică și dezvoltatorul și primăria pierd documentele pe baza cărora s a eliberat autorizația de construcție.
Soluția ar fi ca sa luați legătura cu un cadastrist autorizat in vederea refacerii planului cadastral.
Apropo, o situație similară am avut cu un teren in București, pana la urma au găsit un plan in primărie care, am constatat, era falsificat, De multe ori cei din primărie refuza, sub pretextul ca nu se mai găsesc, sa elibereze acte. Nu sunteți un caz singular.
O zi buna!


Si mie mi se pare ciudat ce s-a intamplat mai ales la primarie, dar si-au asumat si mi-au dat hartie ca nu au in arhiva documentele solicitate.
Sunt convinsa ca nu sunt un caz singular, d’asta si intreb daca exista vreo solutie.
Am chemat un cadastrust, a masurat, am depus dosarul, dar cei de la OCPI cer in continuare planurile anexa. Ma gandesc sa depun cerere pentru audienta, dar nu stiu cine poate lua o decizie in acesta situatie.
Răspuns la discuția Pierdere documente


Robert777 a scris:

Depuneți cerere la OCPI Ilfov, din B dul Kiseleff nr 1. Cerere eliberare acte tehnice și documente in legătura cu imobilul.


Am depus cerere de verificare a documentelor si nu exista nici la OCPI. Nici planurile anexa si nici RLV-e. In 2004 nu erau obligatorii.
Aveti si o alta idee ?
Am cumparat o casa in anul 2006. In 2005 dezvoltatorul a scos o autorizatie de constructie de la primaria Pantelimon , desigur pe baza unui proiect, a unor planuri. Proiectul se refera la un ansamblu de 33 case.
Acum eu vreau sa vand casa, iar cel ce doreste sa o cumpere vrea sa faca credit ipotecar. Banca solicita RLV -e parter si etaj avizate de cadastru.
Problema este ca la aceste RLV -e trebuie atasate planurile initiale, ceea ce nu mai exista. Primaria nu le are in arhiva si nici dezvoltatorul. Deasemeni, firma ce a facut proiectul initial s-a desfiintat.
Ce solutie credeti ca ar putea exista ? Exista situatii cand se pierd documente, atat de catre institutii ale statului cat si de particulari. Ce se poate face in aceste situatii ?