Va multumesc pentru raspuns!
Sa ma adresez unei contabile sau mai degraba un jurist este in masura sa ma consilieze cu privire la contractul de munca !?
Ce anume trebuie sa caut avocati ? coniliser juridici pe probleme de dreptul muncii ?
Am infiintat relativ recent o companie cu profil IT (dezvoltare software, cod CAEN 6201) si de asemenea si un PFA (activitati de training, cod CAEN 8559).
Urmeaza sa incep sa incep sa recrutez personal, si pentru inceput ma orientez spre proaspat absolventi. Cum din pacate acestia nu sunt prea bine pregatiti va trebui sa stau o perioada destul de buna sa-i dadacesc ca sa poata deveni productivi.
Pot stipula direct in contractul de munca faptul ca primele 6-8 luni din contract vor fi de training, sa evaluez acest training la sa zicem 14.000 RON si sa specifica faptul ca daca acestia vor sa plece in mai putin de 2-3 ani de zile se obliga sa plateasca aceasta suma !?
Sub ce forma ma pot proteja de eventualitatea unei plecari din firma dupa ce a fost pregatit si dadacit !?
Am o firma in domeniul IT care desfasoara activitati de training: cursuri de programare in Java, Python, C/C++ etc.
Ma intereseaza daca se poate incadra un angajat cu contract de munca de tip plata cu ora: adica el lucreaza pe saptamana 4 ore sa zicem (tine doar un curs), si face asta doar in anumite perioade ale anului, atunci cand se strange o grupa pentru cursul sau.
Sa fac contract de munca chiar si de o ora pe zi mi se pare cam mult, sincer.
In invatamant exista o astfel de forma de incadrare din cate stiu.
M-ar interesa detalii si cum se poate implementa un astfel de contract.