avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate irinap06

Activitate irinap06

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Incep sa inteleg ca desi exista un cod CAEN pentru "alte activitati in domeniul invatamintului, mai exact activitati culturale (limbi straine, dans...) nu pot obtine PFA pentru a colabora cu o scoala de limbi straine pentru predare de cursuri la adulti. Din cite stiu, exista insa colege care detin o astfel de autorizare ca PFA, dar obtinuta anterior anului 2008.
In cazul meu nu e vorba de meditatii particulare, ci de un contract de colaborare cu o scoala de limbi straine, care insa imi solicita eliberarea unei facturi pentru a ma putea plati, ori nefiind PFA nu pot elibera facturi.
Va multumesc pentru raspuns. Eu indeplinesc conditiile enuntate mai sus, insa cu toate acestea mi s-a spus ca activitatile din domeniul invatamintului sunt exceptate de la legea 300. Daca dumneavoastra cunoasteti legea 300 si spuneti ca nu ati gasit nici o exceptare a acetui tip de activitati, nu-mi ramine decit sa ma adresez din nou primariei. ceea ce ma pune totusi pe ginduri este faptul ca si la administratia financiara mi s-a spus acelasi lucru, prinvnd excepterea, deci ceva tot nu este foarte clar.
Va multumesc pentru raspuns. Eu am gasit in cadrul CAEN codul corespunzator "altor activitati din domeniul invatamintului", insa mi s-a spus la primarie ca activitatile din domen. invatam. sunt exceptate de la aceasta lege. Intrebarea mea ramine, daca aceste activit sunt intr-adevar exceptate de la legea 300? Cum as putea afla acest lucru? Si in cazul in care sunt exceptate, atunci care lege reglementeaza aceste activitati (predare cursuri la adulti).
Va multumesc mult pentru raspuns.
Eu nu doresc sa-mi constitui societate comerciala, ci doar obtinerea unei autorizatii pentru preastare de servicii, ceea ce ar fi insemnat PFA.
Imi puteti spune, va rog, daca legea prevede exceptarea constitutirii ca PFA pt activitati din domeniul invatamintului sau pot obtine totusi PFA?
Vreau sa desfasor o activitate in domeniul invatamintului privat, mai precis sa predau limbi straine la adulti. Atat codul vechi, cit si cel nou prevad astfel de activitati, CAEN nou 855, mai xact 855, insa la primarie mi s-a spus ca toate actiovitatile din domeniul invatamintului sunt excluse potrivit legii 300. Eu n-am gasit aceasta lege si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea confirma, eventual cu textul din lege ce prevede aceasta excludere.

Mi-ati putea spune cum as putea reglementa situatia mea financiara in cazul in care nu pot obtine autorizarea PFA?
La administratia financiara mi s-a spus ca pot fi luata in evidenta, doar pe baza unei autorizatii, pe care nu stiu insa de unde as putea-o obtine.

Va multumesc.