avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate Anna1308

Activitate Anna1308

Buna ziua,

Pe data de 30.04.2019, racordul de apa calda din apartamentul mamei s-a rupt si a inundat apartamentul ei, etaj 1, si pe cel al vecinilor de la parter. Mama plecase in aceeasi zi catre mine sa petreaca 1 Mai. Vecinii ne-au anuntat abia in dimineata de 01.05 despre inundatie, asa ca apa s-a infiltrat si a inundat aprtamentul de sub noi. Am reusit abia astazi, 02.05, sa dam de proprietar si am dorit sa-l ajutam sa faca curatenie, sa salveze din cele aflate in casa, apoi sa discutam despre despagubiri.

Acesta a refuzat orice fel de ajutor si nu a facut niciun demers pentru a diminua daunele cauzate de apa (deschisa geamuri pentru a aerisi incaperile, sters pe jos, indepartat covoare, mobila etc.). A facut doar fotografii cu pagubele si nu a dorit sa le trimita si mamei.

Sora proprietarului a trimis un email catre asociatia de locatari pt a ne trage la raspundere, dar nu stiu cat de mult se mai poate implica asociatia de locatari dupa modificarea legii in septembrie 2018.

Din ce am citit, vechea lege permitea alcatuirea unei comisii pentru evaluarea pagubelor, emiterea unei adeverinte de catre asociatia de locatari si semnarea unui proces verbal intre administratia blocului, partea pagubita si cel care a cauzat pagubele pt a determina prejudiciul. Administratorul nu a dorit sa se implice in aceasta problema, avand in vedere ca nu are legatura cu proprietatea comuna a locatarilor.

O intrebare ar fi daca se mai poate alcatui aceasta comisie pentru a solutiona problema pe cale amiabila si totusi sa avem si ceva in scris.

Apartamentul vecinului nu este locuit de ani buni, iar dupa discutia cu administratia reiese ca nu ar mai fi platit intretinerea din 2015. Apartamentul se afla intr-o stare deplorabila inainte de inundatie.
Noi nu avem asigurare pentru casa. Nu stiu daca vecinul are asigurare.

In momentul de fata, suntem constienti ca trebuie sa platim daunele pentru inundatie, insa avand in vedere starea in care era apartamentul si faptul ca s-a refuzat ajutorul si nu s-a facut nimic pentru a diminua pagubele, nu as vrea sa platesc mai mult deoarece nu exista bunavoita din partea vecinilor, iar in acest moment mi-e destul de clar ca si-ar dori sa ne actioneze in instanta.

Ce as putea face pentru a nu fi trasi la raspundere pentru mult mai mult decat daunele pe care le-am facut?

Multumesc si o zi frumoasa!