avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate littlesnickers

Activitate littlesnickers

Multumesc pentru raspuns, domnul Matache!

Am solicitat inscrierea la antidrog, dar acum m-am panicat. In solicitare, am completat campul "Perioada de consum", adevarul, adica de vreo 6 ani. Intreabarea mea este, sunt pasibil de invinuirea a altor infractiuni din cauza faptului ca am declarat consumul. Stiu ca nu este o infractiune consumul, insa nu ar crede nimeni ca nu am dentinut niciodata atat timp cat am consumat pe o perioada atat de indelungata. Inca astept demersuri in acest caz (art. 336), si imi este frica de o eventuala interogare DIICOT. Cu siguranta m-ar intreba de unde am dispus de substantele ilicite pentru consum, numele persoanelor cu care am intrat in contact etc.

Ideea este ca la sectie am intrebat politistul daca pot amana declaratiile in vederea consilierei juridice, mi s-a spus "Nu". Eu l-am crezut pe cuvant si am declarat doar ca am "consumat tigarete despre care stiam ca contin canabis la data/ora x (cu 22 de ore inaintea depistarii in trafic)". Nu am spus cu cine, unde, prin ce mijloace.

La un eventual interogatoriu nu am nicio indoiala ca voi fi intimidat sau indus in eroare pentru a extrage cat mai multe informatii de la mine.

Daca sunt chemat la interogatoriu DIICOT, pot amana pana dupa consilierea cu un expert juridic?(nu am niciun venit in prezent)

Pot refuza prezentarea? Pot omite anumite intrebari?

Pot fi mintit ca mi se va reduce pedeapsa daca dezvalui anumite informatii? Nu vreau sa bag pe nimeni altcineva in belele.

Ma pot auto-incrimina prin anumite raspunsuri chiar daca nu exista probe?

Pot fi incriminat din ceea ce ii dezvalui unui consilier psihologic antidrog?

Mi s-a spus la antidrog ca voi fi contactat pentru evaluarea consumului, pot sau vor fi folosite impotriva mea datele de la evaluare?

M-am dus la antidrog pentru ajutor in vederea continuarii abstinentei pe care am inceput-o dupa ce mi-a fost intocmit dosarul (336), insa acum sunt speriat si incep sa regret decizia. Desi intial mi s-a parut o idee buna sa apelez la aceasta asistenta guvernamentala, acum simt ca nu pot avea incredere sa destanui informatii de care un psiholog are nevoie pentru a ma ajuta.

Sunt terifiat de nenumaratele posibilitati si ma simt extrem de vulnerabil inrautatirii situatiei.

Va multumesc inca odata din tot sufletul pentru clarificari!
Buna dimineata,

Am fost oprit pe autostrada de un echipaj de politie pentru viteza, fiind supus la un test pentru substante psihoactive, s-a depistat in saliva faptul ca am consumat cannabis.

In primul rand as vrea sa stiu daca este posibila suspendarea executarii pedepsei in conditiile in care pe data de 22.05.2019 se incheia termenul de incercare pentru o pedeapsa de un an cu suspendare pentru conducere fara permis.

In al doilea rand, as vrea sa stiu daca se va retrage suspendarea executarii PRIMEI pedepse, astfel fiind condamnat din start la 1 an de inchisoare alaturi de pedeapsa celei dea doua fapte, sau ma va scapa faptul ca voi fi reabilitat pana la hotararea definitiva a instantei pentru dosarul in derulare..

In al treilea rand, cum pot folosi programul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri in avantajul meu (art. 19,20 143/2000)?

Si ultima intrebare, voi fi privat de dreptul de a conduce autoturisme toata viata? Imi va fi anulat permisul sau doar suspendat?