avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate mialucia

Activitate mialucia

Răspuns la discuția mostenire datorii anaf cas
Problema e ca suma nu s-a anulat s-a anulat doar executarea silita care se facea abuziv fara nicio instiintare de fiecare data. Mai putem noi sa chemam in judcata CAS sau ANAF daca parintele e decedat pentru anularea sumei? Se poate deschide proces in numele cuiva care a murit? Sau macar putem sa contestam mostenirea de datorii din moment ce nu ni s-a prezentat situatia la succesiune?
In 2010 parintele meu s-a trezit cu instiintare de la CAS ca are datorii de 6000 de lei in urma cedarii folosintei bunurilor prin inchiriere, din care 2500 era suma propriu-zisa restul penalizari si prin urmare voiau sa il execute silit. El fusese mereu la ANAF sa intrebe daca are datorii daca are ceva de plata , fiind pensionar acestia il asigurau ca nu trebuie sa plateasca CAS. A contestat in instanta ca nu fusese notificat sub nicio forma toti anii aceia si a castigat. apoi CAS a trimis la anaf dupa cativa ani si acestia l-au somat cu executare silita cu aceeasi suma. Din nou s-a facut contestatie in instanta si a castigat. Intre timp datorita stresului si bolilor a murit iar anaf a chemat in instanta mostenitorii, din nou s-a castigat in favoarea noastra... La scurt timp in 2014 a urmat succesiunea unde nu am fost anuntati ca ar fi vreo datorie de plata,iar acum ne-am trezit ca vor suma de 9000 de lei ca urmare a mostenirii datoriei. Ne-au somat ca in 10 zile sa ne prezentam la ANAF pentru a stabili platile. Ce e de facut in aceasta situatie? Putem scapa de plata acestei sume, care forta sa plateasca aceste sume retroactiv, dupa care in 2008 se abrogase acea lege ca pensionarii care plateau deja CAS prin pensie sa plateasca alte contributii? Putem noi anula acea suma, sau macar putem sa scapam de acceptarea ei desi am acceptat calitatea de mostenitor , valoarea mostenirii neridicandu-se la valoarea de 9000 de lei dar totusi dorim sa scapam de aceasta suma abuziva din start, mai ales ca au pus penalizari de la 6000 de lei la momentul decesului in 2014 la 9000 de lei in 2019?