avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire datorii anaf cas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire datorii anaf cas

In 2010 parintele meu s-a trezit cu instiintare de la CAS ca are datorii de 6000 de lei in urma cedarii folosintei bunurilor prin inchiriere, din care 2500 era suma propriu-zisa restul penalizari si prin urmare voiau sa il execute silit. El fusese mereu la ANAF sa intrebe daca are datorii daca are ceva de plata , fiind pensionar acestia il asigurau ca nu trebuie sa plateasca CAS. A contestat in instanta ca nu fusese notificat sub nicio forma toti anii aceia si a castigat. apoi CAS a trimis la anaf dupa cativa ani si acestia l-au somat cu executare silita cu aceeasi suma. Din nou s-a facut contestatie in instanta si a castigat. Intre timp datorita stresului si bolilor a murit iar anaf a chemat in instanta mostenitorii, din nou s-a castigat in favoarea noastra... La scurt timp in 2014 a urmat succesiunea unde nu am fost anuntati ca ar fi vreo datorie de plata,iar acum ne-am trezit ca vor suma de 9000 de lei ca urmare a mostenirii datoriei. Ne-au somat ca in 10 zile sa ne prezentam la ANAF pentru a stabili platile. Ce e de facut in aceasta situatie? Putem scapa de plata acestei sume, care forta sa plateasca aceste sume retroactiv, dupa care in 2008 se abrogase acea lege ca pensionarii care plateau deja CAS prin pensie sa plateasca alte contributii? Putem noi anula acea suma, sau macar putem sa scapam de acceptarea ei desi am acceptat calitatea de mostenitor , valoarea mostenirii neridicandu-se la valoarea de 9000 de lei dar totusi dorim sa scapam de aceasta suma abuziva din start, mai ales ca au pus penalizari de la 6000 de lei la momentul decesului in 2014 la 9000 de lei in 2019?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
mialucia, utilizator
Cel mai recent răspuns: mialucia , utilizator 12:13, 4 Mai 2019
Buna seara,
Le trimiteti prin scrisoare RECOMANDATA cu confirmare de primire copii de pe sentintele prin care ati castigat in instanta.
Daca nu inteleg, va adresati instantei iar dar solicitati si cheltuieli de judecata si daune.
Astia sunt ,,INTELIGENTII" de la ANAF. Nu aceti ce le face. Gandesc cu ... iar acum ca PSD-ul nu are bani cred ca toata lumea e ca ei si ca., dupa ce ati castigat de 2 ori in instanta, le veti plati ceva.
SOLICITATI DAUNE IN INSTANTA daca se ajunge acolo.
Problema e ca suma nu s-a anulat s-a anulat doar executarea silita care se facea abuziv fara nicio instiintare de fiecare data. Mai putem noi sa chemam in judcata CAS sau ANAF daca parintele e decedat pentru anularea sumei? Se poate deschide proces in numele cuiva care a murit? Sau macar putem sa contestam mostenirea de datorii din moment ce nu ni s-a prezentat situatia la succesiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitele pe venituri din inchiriere stroescu stefan stroescu stefan Buna seara ! Socrul meu a decedat in 2007 si dupa 10 ani am primit de la ANAF o decizie de plata a unui impozit pe venituri (cu penalitati in valoare de 6200 ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu decedat a acumulat 9.000 de lei datorie la anaf, iar notarul mi-a sugerat să o plătesc. nu mi se pare corect, vă rog să mă ajutați cu un sfat Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt in cursul dezbaterii succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am solicitat de la ANAF un certificat fiscal si am ... (vezi toată discuția)
Executare silita dobocanmariaioana dobocanmariaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma ... (vezi toată discuția)