avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate shaquille7

Activitate shaquille7

Răspuns la discuția succesiune cu batai de cap
Multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția succesiune cu batai de cap
intrebarea de mai sus a fost pusa in contextul in care tatal meu este bolnav in ultimul stadiu de cancer la plamani iar copilul fostei sotii nici nu vrea sa auda de succesiune ... adica nu vrea sa se prezinte la succesiune. In acest context voi avea batai de cap majore cu el.
Salut Comunitate

va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect:
1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar eu, deci el are un singur copil
2. si-a gasit o noua sotie si s-au casatorit
3. noua sotie avea un copil dintr-o casnicie anterioara
4. tata si noua sotie au achizitionat un apartament
5. sotia lui a decedat

intrebari:
1. copilul sotiei are drept legal la mostenire si va dobandi 50% din cota mamei adica 50% din apartament=> ca el va mosteni 25%din el si restul de 75% revine tatalui meu, corect?
2. dupa ce tata moare eu mostenesc singur cei 75% sau si astia trebuie sa ii impart cu copilul sotiei decedate?
Buna ziua (seara la mine cand scriu acest mesaj)

am nevoie de o parere avizata din partea celor care profeseaza in dreptul civil (si daca exista cineva specializat pe succesiune si mai bine).
Speta este urmatoarea

Sot - Sotie (ambiii la a 2-a casnicie), defunct Sotia
In urma mariajului a rezultata un copil care insa a decedat acum acum 10 ani.
Sotia avea dinaintea casniciei un copil conceput cu primul sot (in viata la data prezentei)
Sotul are si el. de asemenea un copil conceput cu prima sotie (in viata si el la data prezentei)

Bunuri din masa succesorala:
1 apartament, 6 credite facute in nume propriu de sotie (fara codebitor/coplatitor/girant sotul). Copilul defunctei nu a mai vrut sa auda de mama de la moartea surorii (de mama in cazul de fata).

Sotul doreste sa deschida succesiunea.

Intrebarile sunt:
1. daca nu se stie domiciulul copilul in viata (copilul defunctei) cum il poate anunta de deschiderea succesiunii
2. care este cota care ii revine copilului mostenitor
3. cine va prelua creditele (si in ce parti - 1/2 fiecare sau cum)
4. si cea mai complicata: Sotul mostenitor mai are 2 bunuri imobile (un teren si o casa) care se covin de drept de la mama sa (decedata) dar pentru care nu s-a facut succesiune. In cazul decesului sau, fiul defunctei participa la mostenirea lui (din partea mamei sale) sau toate bunurile revin fiului sau din prima casnicie (neavand alte rude..... pana la grad IV inclusiv)