multumesc ptr compliment.sa stiti ca s-au cam potolit dupa ce am arata ca stiu de acest cod de conduita.Am sunat chiar pe reprezentantul acestei asociatiii de colectori de debite si a zis ca orice reclamatie se va discuta in comitetul director si sunt dispusi sa ii sanctioneze pe cei ce incalca acele reguli, minime si vag conturate , dar existente.EOS KSI a recunoscut ca este un act obligatoriu si nu orientativ.Pana la aparitia unei legi care sa reglementeze activitatea acestor SRL-uri eu vad ca o floare ca desi nu face priomavara, macar anunta ca iarna trece si lucrurile vor intra intr-o oarecare normalitate.
Buna.sunt si eu dintre cei contactati de Eos Ksi.Chiar am avut nefericirea sa zic asa sa discut cu ei in 2 dosare.Va atrag atentia ca mai nou , in cazul creditelor bancare inclusiv overdraft-uri , ei nu cumpara creanta ,ci semneaza cu banca un contract de mandatare, deci este o diferenta intre cesiune si mandatare.Mandatarea expira si va treziti cu executorul judecatoresc la usa.Asa ca grija mare la creditele pe care le luati si megeti mai bine si negociati cu banca direct o esalonare a platilor.Referitor la felul lor de a se comporta, va aduc la cunostinta tuturor ca exista un cod de conduita a SRL -urilor de genul asta, cod de conduita cu caracter obligatoriu.Asadar, prima optiune in caz ca sunteti hartuiti de ei, consultati codul de conduita si trimiteti o reclamatie invocand acele prevederi pe care ei le incalca.In plus exista in Romania o asociatie a firmelor de genul asta, asociatie care poate prelua toate cazurile de incalcare a codului de conduita.Cu respect fata de avocatii de pe forum, dar un avocat colaborator al EOS nu stia de acest cod de conduita si a zis ca este doar orientativ si se tinea tare in parcare ca el le cunoaste pe toate si ii pot face si reclamatie ca pe el nu il doare ca stie pe toate.Ma gandeam sa infiintam o asociatie a celor hartuiti de recuperatori...astept comentarii !
Buna.intru si eu in ,,clubul''celor care au fost contactati de Eos Ksi.as dori sa stiu unde ii pot reclama pentru:hartuire(suna des cu nr ascuns si sunt nepoliticosi), refuzul de a informa.am discutat cu ei ptr un prieten...au spus ca daca nu platesc datoria , transmit dosarul la banca cu propunerea de a fi trimis in judecata.Cum pot sa cotesc decizia lor si unde?avand in vedere ca prietenul a si platit cate ceva si a fost dispus sa negocieze..Chiar astia nu au nicio lege?Cand i-am zis ca ii reclam au raspuns ca nu se tem ca au o multime de avocati.>Chiar atata nesimtire si dispret fata de cetatean?multumesc frumuos tuturor care ma pot ajuta cu sfaturi!Am nevoie urgent!