Pana acum s-a colectat gunoiul menajer fara probleme. In spatele cladirii exista spatiu special amenajat pentru colectare deseuri. Sa inteleg ca legal, nu putem "obliga" angajatorul sa puna cosuri pentru gunoi menajer?
Da, detin documente de achizitie, cu cadastru, plan, carte funciara pe locul respectiv. Totusi dezvoltatorul nu vrea sa le traseze. Initial a spus ca le va face, ulterior cand am insistat cu un termen, ne-a transmis sa le facem noi.
De la 1 mai, angajatorul ne-a anuntat ca se vor pune in sediul de birouri cosuri pentru reciclare, hartie, plastic, metal si sticla. Nimic rau in asta, dar, in ceea ce priveste gunoiul menajer provenit din alimentele angajatilor (coji de banane, resturi de mancare etc) a zis sa si le ia fiecare intr-o punga acasa pentru ca nu mai vrea sa se arune in sediu. A zis sa le aruncam unde vrem noi.
Are voie sa faca asa ceva? Nu este obligat sa asigure colectarea tuturor deseurilor de la locul de munca?
De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc construit nou. Pe langa apartament am mai achizitionat si un loc de parcare din jurul blocului, pentru care am acte (cadastru, etc). Problema mea si a tuturor vecinilor este ca dezvoltatorul nu vrea sa traseze locurile de parcare.
Spuneti-mi va rog cui ii revine aceasta obligatie? Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie obligatia dezvoltatorului.