avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Activitate emilia.stamate

Activitate emilia.stamate

In anul 2010 a fost achizitionat de la un furnizor cu contract de vanzare cumparare, teren si constructii (declarate la DITL conform contract, pe fiecare imobilizare).
Constructiile sunt formate din 3 hale si o constructie numita cantar.
In contabilitate a fost inregistrata valoarea totala a constructiilor pe un singur numar de inventar (212=404).
Constructia numita cantar va fi transformatata in bazin container grup pompare pentru reteaua de hidranti. In catalogul mijloacelor fixe acest bazin se incadreaza in clasa 1.8.15 (cont 212).
In aceasta situatie se poate considera ca amenajare a unei constructii existente sau este considerata o constructie noua?
In ambele cazuri, ce documente sunt necesare si ce inregistrari contabile trebuie facute, tinand cont ca in contabilitate este o singura inregistrare pentru cele 4 constructii?
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie ( delegatie sau mobilitate):
Societatea trimite in delegatie angajatii pentru efectuarea de lucrari in diverse locatii din tara.
Perioada de delegare este martie 2022-iulie 2022 si au fost 125 zile calendaristice, dar in aceasta perioada angajatii fost si la sediul societatii( zilele de delegare nu au fost succesive).
Cum se procedeaza in aceasta situatie? Cele 5 zile se vor considera beneficiu si se vor impozita?
In aceasta situatie este mai bine sa se incheie un act additional cu clauza de mobilitate incepand cu luna in care se depasesc aceste 120 zile calendaristice? Daca are clauza de mobilitate mai poate mai beneficiaza de cazare?
Va multumesc!