avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatie sau mobilitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatie sau mobilitate?

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie ( delegatie sau mobilitate):
Societatea trimite in delegatie angajatii pentru efectuarea de lucrari in diverse locatii din tara.
Perioada de delegare este martie 2022-iulie 2022 si au fost 125 zile calendaristice, dar in aceasta perioada angajatii fost si la sediul societatii( zilele de delegare nu au fost succesive).
Cum se procedeaza in aceasta situatie? Cele 5 zile se vor considera beneficiu si se vor impozita?
In aceasta situatie este mai bine sa se incheie un act additional cu clauza de mobilitate incepand cu luna in care se depasesc aceste 120 zile calendaristice? Daca are clauza de mobilitate mai poate mai beneficiaza de cazare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 27 Iulie 2022
Prin clauza de mobilitate salariatul accepta anticipat modificari privind locul unde isi va desfasura munca, respectiv deplasarile pe care le va stabili angajatorul.

Poate sa mai beneficieze de cazare. Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca sau intr-un act adițional la acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mobilitatea locului de munca iadriana iadriana Buna, ma poate ajuta/lamuri cineva in urmatoarea problema? Prin natura activitatii societatii noastre, lucrari de tamplarie si dulgherie, cele mai multe ... (vezi toată discuția)
Delegarea salariatilor in strainatate - problema tinys tinys Buna tuturor, sunt intr-o mare dilema. #-o Din data de 2 ianuarie 2008 , firma la care lucrez (profil instalatii in constructii), si-a trimis o echipa de 4 ... (vezi toată discuția)
Act aditional sau delegare? corina.trandafir corina.trandafir Buna dimineata!V-as ruga sa ma lamuriti cu o chestiune; Sunt o firma romaneasca si am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Germania deci ... (vezi toată discuția)