Buna ziua, mama mea este reclamant intr-un proces avand ca obiect partajul succesoral. Sunt 3 mostenitori dupa bunica din care 2 decedati. Unul cu mostenitori si celalalt fara mostenitori. Dupa cel fara mostenitori, mama mea ar fi singura mostenitoare , ea fiind singura care a acceptat mostenirea in decurs de un an. Pe cealalta parte nu o intereseaza dar nici nu a dorit.sa se prezinte la notar pt declaratia de acceptare/neacceptare.
Problema pe care o avem acum: la primul termen instanta ne-a pus in vedere ca pana la urmatorul termen sa punem la dispozitie certificatul de calitate de mostenitor lipsa acestuia ducand la anularea cererii de chemare in judecata. Noi am depus la dosar atat declaratia de acceptare a mostenirii cat si incheierea ..
Notarul spune ca el nu ne poate ajuta si acest lucru trebuie sa-l stabileasca instanta. Ce este de facut? S-au cheltuit foarte multi bani pana acum cu taxa de timbru, acte, etc..
Zilele acestea voi depune la camera Notarilor Publici o solicitare in acest sens unde voi atasa si anexa 24 si toate actele necesare dar asta doar pentru a primi un raspuns in scris pentru ca verbal l-am primit de la un notar ...deci notarul spune ca nu se poate.
V-ati mai confruntat cu o astfel de situatie?
Multumesc!