avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate iulia123

Activitate iulia123

Răspuns la discuția partaj dupa divort
Va multumesc pentru raspuns!

Domnul avocat care mi-a spus ca taxa de timbru se calculeaza la valoarea bunurilor comune, motiva ca asa se procedeaza cand partajul se face printr-o actiune separata si ulterioara divortului.
"Numai in cazul in care iesirea din indiviziune se realizeaza odata cu partajul se plateste taxa de 19 lei" spunea dansul.

Diferenta dintre cele doua variante fiind enorma, raspunsul dvs imi este de mare folos.
Răspuns la discuția partaj dupa divort

Revin in speranta unui raspuns la intrebarea pe care am pus-o, deoarece comentariile postate nu au legatura cu intrebarea.

Ati putea sa-mi precizati daca taxa de timbru pentru de partaj este fixa sau se calculeaza la valoarea bunurilor comune?

Precizez ca am primit raspunsuri diferite dupa ce am consultat doi profesionisti in domeniu si as dori o confirmare a variantei corecte din parte dvs.

Am divortat acum doi ani, fara partaj.
As dori sa stiu daca taxa de timbru la depunerea actiunii de partaj este de 19 RON sau se fixeaza o taxa in functie de valoarea bunurilor revendicate. Mentionez ca doresc partajarea asa cum prevede legea ( 50%).
Va multumesc anticipat pt. amabilitatea dvs.