avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

Am divortat acum doi ani, fara partaj.
As dori sa stiu daca taxa de timbru la depunerea actiunii de partaj este de 19 RON sau se fixeaza o taxa in functie de valoarea bunurilor revendicate. Mentionez ca doresc partajarea asa cum prevede legea ( 50%).
Va multumesc anticipat pt. amabilitatea dvs.
iulia123 a scris:

Am divortat acum doi ani, fara partaj.
As dori sa stiu daca taxa de timbru la depunerea actiunii de partaj este de 19 RON sau se fixeaza o taxa in functie de valoarea bunurilor revendicate. Mentionez ca doresc partajarea asa cum prevede legea ( 50%).
Va multumesc anticipat pt. amabilitatea dvs.

Pai de ce ai divortat fara partaj??#-oAcum vrei de la el ce i-ai dat de buna voie acum doi ani???:hammer:
Stimarte/a Domnule/a 558ma
Se pare ca raspundeti numai ca sa va aflati in treaba. Sfatul meu este sa incercati sa nu mai dati raspunsuri in afara topicului. Deja ati luat un AVERTISMENT pentru modul de postare .... al doilea va duce la BANARE.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
domnul ellis..tot respectul meu pentru dvs. Aportul dvs.la acest forum este extraordinar,dati nenumarate sfaturi si ajutati oamenii foarte mult si asta pe gratis,lucru mai rar intilnit in ziua de azi.

dar consider ca citeodata oamenilor trebuie sa le spui verde in fata anumite lucruri pentru a-si deschide ochii,pentru a fi capabili a reflecta,a-si recunoaste propriile greseli si a lua cea mai buna hotarire juridica. Din nefericire sunt foarte putini avocati care iau in considerare si aspectele psihologice (nu la cazul acesta,ci in general vorbesc acuma)si dau sfaturi nu numai juridice. In Germania fiecare hotarire legata de familie de exemplu este insotita de contactarea si asistarea obligatorie a unui psiholog (de la protectia copilului sau familiei si asa mai departe),plus exista o oferta a unor persoane, asa numitii mediatori,care actioneaza la divorturi,partaje,incredintari intii la nivel psihologic (incercind a salva problema)si de abia apoi in ultima faza se ajunge la avocat.Oamenilor ,consider eu, trebuie sa li se ofere nu numai un sfat strict juridic,consider eu,mai ales in dreptul familiei,ci oamenii trebuie sa aiba posibilitatea sa auda si alte pareri,mai dure,mai directe,mai spuse pe babeste,pe intelesul tuturor si asa mai departe.Eu nu as ingradi aceste tentative ale unor membri aici de a-si spune parerea (chiar si mai dur si nejuridic..atita timp cit sunt in limitele bunului simt).

558 a scris:pai de ce ai divortat fara partaj?...
iulia sustine ea insasi ca a divortat fara partaj...deci nu vad nimic rau in aceasta intrebare...domana ar trebui intr-adevar sa isi puna problema de ce a facut asta?

si mai scrie 558:acuma vrei de la el ,ce i-ai dat de bunavoie acum doi ani??este intrebare CORECTA si SINCERA...este mai dur formulata,dar este exact ce doreste doamna la urma urmelor...adevarul supara pe om,dar trebuie spus direct,scurt si concis. Aceasta intrebare mai dur formulata o face pe domana sa constientizeze anumite chestii....

puteti spune ca acesta este un forum strict juridic.Dar forumurile sunt forumuri in primul rind si in forumuri oamenii ar trebui sa aiba dreptul sa isi spuna liber parerea,sa nu le fie ingradita opinia....mesajul ascuns din spatele intrebarilor lui 558 ma mi se pare foarte la subiect si ar trebui sa fie un impuls pentru doamna iulia sa isi analizeze situatia si faptele de acuma doi ani..nu poti pretinde ceva ,la care ai renuntat de bunavoie si nesilit de nimeni.

Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
Mary355, utilizator
:offtopic:
Intr-adevar este un forum de discutii pe diverse teme juridice sau de contabilitate.
Nu putem pune intrebari de genul pe care user-ul 558ma le-a pus. Mie nu mi se pare corect sa-l intreb pe initiator de ce divorteaza sau de ce nu a facut partajul. Asta este problema lui.

Exista un Regulament nou de postare. Pentru acest tip de intrebari sau alte aspecte care poate nu au legatura cu mesajul initial se poate folosi mesajele private.

Un raspuns la intrebarile puse ar putea duce la o discutie in afara topicului.

Eu nu cred ca atragerea atentiei asupra unui mesaj inseamna ingradirea opiniei. Inainte de a scrie mesaje este mai bine sa se citeasca Noul Regulament de postare .
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
actiunea de divort este una, iar paratjul e alta. este adevarat ca ele se pot judeca impreuna insa nimic nu impiedica partile sa introduca actiunea de partaj la o data ulterioara pronuntarii divortului. din contra, chiar este indicat.

nici eu nu inteleg atitudinea lui 558ma

Alte discuții în legătură

Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta Garname Garname Am si eu o intrebare legata de costurile procedurilor de rezolvare a unor probleme de succesiune in instanta, daca asa se numeste.. Este vorba de doi frati ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!!! angel_2006 angel_2006 Verisoara mea, a divortat recent, cistigind si custodia copilului ei de 13 ani. Urmeaza sa se faca partajul,sotul ei este bolnav psihic, fara drept e angajare ... (vezi toată discuția)