avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

Am divortat acum doi ani, fara partaj.
As dori sa stiu daca taxa de timbru la depunerea actiunii de partaj este de 19 RON sau se fixeaza o taxa in functie de valoarea bunurilor revendicate. Mentionez ca doresc partajarea asa cum prevede legea ( 50%).
Va multumesc anticipat pt. amabilitatea dvs.

Revin in speranta unui raspuns la intrebarea pe care am pus-o, deoarece comentariile postate nu au legatura cu intrebarea.

Ati putea sa-mi precizati daca taxa de timbru pentru de partaj este fixa sau se calculeaza la valoarea bunurilor comune?

Precizez ca am primit raspunsuri diferite dupa ce am consultat doi profesionisti in domeniu si as dori o confirmare a variantei corecte din parte dvs.

Daca nu solicitati sa vi se stabilesca o cota mai mare de contribuitie la dobandirea bunurilor comune taxa de timbru este 19 lei.
Va multumesc pentru raspuns!

Domnul avocat care mi-a spus ca taxa de timbru se calculeaza la valoarea bunurilor comune, motiva ca asa se procedeaza cand partajul se face printr-o actiune separata si ulterioara divortului.
"Numai in cazul in care iesirea din indiviziune se realizeaza odata cu partajul se plateste taxa de 19 lei" spunea dansul.

Diferenta dintre cele doua variante fiind enorma, raspunsul dvs imi este de mare folos.
:O :O Destept avocat!

Dintre cele doua raspunsuri sa-l luati in calcul ca raspuns bun numai pe cel dat de colega mea.

iulia123 a scris:

Domnul avocat care mi-a spus ca taxa de timbru se calculeaza la valoarea bunurilor comune, motiva ca asa se procedeaza cand partajul se face printr-o actiune separata si ulterioara divortului.
"Numai in cazul in care iesirea din indiviziune se realizeaza odata cu partajul se plateste taxa de 19 lei" spunea dansul.
A! Si renuntati la avocatul care v-a dat un astfel de sfat!
Sunt cazuri in care se plateste la valoare, la valoarea unei diferente de fapt... dar nu daca dv. introduceti si cereti jumi-juma.
Vedeti ca mai sunt avocati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta Garname Garname Am si eu o intrebare legata de costurile procedurilor de rezolvare a unor probleme de succesiune in instanta, daca asa se numeste.. Este vorba de doi frati ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!!! angel_2006 angel_2006 Verisoara mea, a divortat recent, cistigind si custodia copilului ei de 13 ani. Urmeaza sa se faca partajul,sotul ei este bolnav psihic, fara drept e angajare ... (vezi toată discuția)