avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor !!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor !!!!

Verisoara mea, a divortat recent, cistigind si custodia copilului ei de 13 ani. Urmeaza sa se faca partajul,sotul ei este bolnav psihic, fara drept e angajare reiesind din acte ca este pericol public...Dinsa sta in chirie cu copilul,iar barbatul iei in apartamentul lor,desi are parinti si sora unde ar putea sta.Apartamentul este cumparat de catre sotie, din bani rezultati dintr-o mostenire(dar amindoi sunt trecuti in actele de vinzare cumparare).INTREBARILE MELE SUNT :SE POATE EVACUA FOSTUL SOT SI SA I SE PUNA INTERDICTIE DE VIZITARE,PE PERIOADA PARTAJULUI?(URMIND SA SE MUTE MAMA SI COPILUL INAPOI IN APARTAMENT), CIT AR PUTEA COSTA CU APROXIMATIE PARTAJUL?SI CIT TIMP AR DURA ACEST PARTAJ?, STIIND CA URMEAZA CA AVOCATII SA INTRE IN CONCEDIILE ESTIVALE.

VA NULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: angel_2006 , utilizator 21:47, 23 Iunie 2006
da. se poate cere evacuarea prin ordonanta presedintiala.
nu stiu cat va costa.
dat fiind faptul ca sotia si copilul sta cu chirie .. cu atat mai mult exista urgenta in judecare si .. prin urmare .. procesul se va judeca si pe timpul vacantei judecatoresti. NU ar trebui sa direze mult.

Si da. se poate cere un ordin de restrictie pt. sot.
cum se obtine acest ordin de restrictie ?
nu-i vorba de un ordin de restrictie de dr. penal in speta expusa.

am interpretat spusele userului .. in sensul ca el vrea ca pe timpul partajului sotul sa nu locuiasca acolo .. Prin urmare .. daca el este evacuat .. si posesia e data sotiei .. el nici nu va mai avea posibiliattea de vizitare ..
CEva de genul asta am gandit...
:D
actiunea de partaj se timbreaza cam la 10% din valoarea a ceea ce se cere.in principiu taxa pentru partaj este de 19 RON. dupa expertiza efectuata in cauza instanta va dispune completarea sumei cu diferenta. dar repet acest lucru se dispune numai dupa efectuarea unei expertize pe care o platesc sotii juma-juma.depinde de ce bunuri aveti de impartit. Daca aveti si casa si lucruri se vor face 2 expertize:una pentru evaluarea bunurilor de impartit si una pentru avaluarea casei.
Pasii ar fi cam urmatorii: introduceti actiunea la instanta in a carei raza teritoriala e situat imobilul de impartit. Tre sa depuneti si taxa de timbru de 19 RON si timbru judiciar de 0,3 RON.
Veti propune probe : acte, 2 martori, interogatoriu
v-a trebui sa aveti acte(chitante, orice documente…si cele din care rezulta ca ati avut o mostenire pe care ati instrainat-o) prin care sa dovediti contributia dvs cat mai mare la achizitionarea bunurilor sau ca sotul nu a lucrat niciodata…martorii care sa vorbeasca despre mostenirea pe care ati avut-o, de faptul ca sotul nu aduce venituri deloc, ca dvs ati “dus” casa……
apoi instanta v-a da un IAP adica incheire de admitere in principiu prin care v-a hotara ce aveti de impartit si in ce cote in functie de probele administrate de dvs anterior acestui IAP. Dupa care se va numi un expert care sa evalueze bunurile si sa faca variante de lotizare a bunurilor-adica de exemplu va v-a da dvs apartamentul dar sa ii platiti lui sulta suma de…..
Cat despre faptul ca sotul sta in apratament sotia poate cere pe cale de ordonanta presedintiala evacuarea sotului bolnav psihic, motivand faptul ca nu are unde sta cu minorul, ca sotul e bolnav psihic si nu se poate locui cu el si ca acesta are unde sa stea.
Ordonanta se judeca in regim de urgenta. Partajul nu. Partajul dureaza ceva vreme. Depinde si de cat de repede vin rapoartele de expertiza. Poate dura multa vreme si cu apelul respectiv recursul ulterior.
Bafta multa !!!!
Va multzumesc mult ptr. ajutorul si promptitudinea cu care mi-ati raspuns !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca am avut 2 ordine de protectie si am inceput partajul ... paulabelioae paulabelioae Buna ziua. Daca am avut 2 ordine de protectie si am inceput partajul , pot solicita ordonanta presedintiala, de evacuare din imobilul comun, a agresorului- ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de un nebun miruna23 miruna23 Am identat actiune de divort si probabil ca divortul o sa se termine in septembrie dar urmeaza partea de partaj care am auzit ca poate dura si anii de zile . ... (vezi toată discuția)
Partaj când minorul a devenit major Cristian Marian Cristian Marian Divorț - sentință definitivă. Minorul încredințat mie. Fosta soție stă în apartamentul comun, unde a schimbat yala, iar noi nu avem ... (vezi toată discuția)