avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj când minorul a devenit major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj când minorul a devenit major

Divorț - sentință definitivă. Minorul încredințat mie. Fosta soție stă în apartamentul comun, unde a schimbat yala, iar noi nu avem acces. Procesul de partaj va dura 2-3 ani de zile. Minorul va deveni în curând major. ÎNTREBARE: Se schimbă datele problemei cu privire la imobil? Poate deveni fiul major parte în proces, pentru atribuirea în folosință a imobilului până la finalizartea partajului? Poate fi un avantaj pentru noi faptul că minorul devine major, din punctul de vedere al bunurilor imobile, având în vedere nesimțirea mamei sale?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:09, 11 Iunie 2010
Faptul ca copilul este minor sau major nu influenteaza cu nimic partajul.
Puteti solicita integrarea in locuinta comuna.....momentan aveti aceleasi drepturi ca si fosta sotie.
bunurile sunt ale sotilor nu ale copilului.
deci bunurile la partaj nu se imparte cu copilul.
buna ziua.
indiferent de varsta minorului, acesta nu are calitate procesuala in procesul de partaj.
intrucat bunul este comun, dvs. aveti aceleasi drepturi ca si sotia de a locui in imobilul respectiv.
atitudinea sotiei nu este legala si nu avea dreptul sa schimbe yala la usa.
daca sunteti hotarat sau daca procesul de aprtaj deja esste pe rol , puteti cere printr-o ordonanta presedintiala reintegrarea in imobilul bun comun .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am eu în timpul procesului de partaj? cristian damian cristian damian Sentința de divorț este dată și am custodia copilului. Fosta soție stă în apartamentul comun, zonă ultracentrală, tot confortul, iar ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)