avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate blackpool

Activitate blackpool

Răspuns la discuția Divort Anglia
In sfarsit am primit si hotararea de divort. Acum am inteles ca trebuie transcrisa in Romania. Doresc sa mandatez un avocat sa se ocupe de caz, intrebarea mea este daca o procura de la un notar englez, apostilata, poate fii folosita in romania.

va multumesc
Imi puteti da cateva detalii despre cum as putea face recunoasterea divortului la ambasada?

Va multumesc.

elis a scris:

blackpool a scris:

Recunoasterea divortului in Ro se poate face la ambasada romaniei la londra sau numai in Romania?

Recunoasterea divortului in Romania o puteti face si la Ambasada Romaniei de la Londra.

pt. bia ms
Ceea ce ati prezentat este una din variantele de recunoastere a hotararii de divort pronuntata in strainatate.

Recunoasterea divortului in Ro se poate face la ambasada romaniei la londra sau numai in Romania?
ma scuzati, cred ca nu am fost destul de clara, eu divortez in anglia de aceea nu stiu cum sa procedez cu numele si recunoasterea divortului.
Discuție Divort Anglia
Buna ziua.

Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am casatorit mi s-a spus ca nu imi pot pastra numele decat daca il ia sotul meu asa ca am trecut pe numele lui. Dar nu mi-am schimbat nici un act deoarece a doua zi am plecat inapoi in Anglia. Imi puteti spune va rog ce consecinte voi avea fiindca nu mi-am schimbat CI? Acum dupa divort voi reveni la numele de fata, dar in anglia nu se face mentiune aceasta pe actul definitiv. Am cerut judecatorului sa faca o exceptie si sa puna pe act ca revin la numele de fata, sper sa se aprobe. Dar daca nu se aproba care sunt pasii de urmat in Ro pt a se face mentiunea pe actul de casatorie? si in final, cum este cel mai usor sa imi inregistrez divortul in Ro, considerand faptul ca pt mine e foarte greu sa ma intorc in tara fiindca nu am timp liber de la munca.

Daca exista vreun avocat pe forum care considera ca se poate ocupa de cazul meu, va rog sa imi trimiteti un mesaj si eu va pot oferi orice detalii.

Va multumesc.