avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort Anglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort Anglia

Buna ziua.

Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am casatorit mi s-a spus ca nu imi pot pastra numele decat daca il ia sotul meu asa ca am trecut pe numele lui. Dar nu mi-am schimbat nici un act deoarece a doua zi am plecat inapoi in Anglia. Imi puteti spune va rog ce consecinte voi avea fiindca nu mi-am schimbat CI? Acum dupa divort voi reveni la numele de fata, dar in anglia nu se face mentiune aceasta pe actul definitiv. Am cerut judecatorului sa faca o exceptie si sa puna pe act ca revin la numele de fata, sper sa se aprobe. Dar daca nu se aproba care sunt pasii de urmat in Ro pt a se face mentiunea pe actul de casatorie? si in final, cum este cel mai usor sa imi inregistrez divortul in Ro, considerand faptul ca pt mine e foarte greu sa ma intorc in tara fiindca nu am timp liber de la munca.

Daca exista vreun avocat pe forum care considera ca se poate ocupa de cazul meu, va rog sa imi trimiteti un mesaj si eu va pot oferi orice detalii.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: blackpool , utilizator 18:06, 23 Iunie 2008
Daca divortati in Romania nu exista nici o problema sa reveniti la numele de fata, adica la cel anterior de incheierea casatoriei.
ma scuzati, cred ca nu am fost destul de clara, eu divortez in anglia de aceea nu stiu cum sa procedez cu numele si recunoasterea divortului.
blackpool a scris:

ma scuzati, cred ca nu am fost destul de clara, eu divortez in anglia de aceea nu stiu cum sa procedez cu numele si recunoasterea divortului.


in conditiile in care divortati in anglia si nu se afce mentiune despre revenirea la nume, dumneavoastra trebuie sa cereti recunoasterea acestei hotarari in RO. Pe aceasta cale instanta este obligata sa se pronunte cu privire la numele pe care-l veti purta in continuare, iar in lipsa unui acord al sotului de a pastra numele din casatorie se va dispune revenirea dvs la numele anterior.

Recunoasterea divortului in Ro se poate face la ambasada romaniei la londra sau numai in Romania?
Recunoasterea divortului se face in Ro . Trebuie sa va adresati Tribunalului de la domiciliul dumneavoastra din tara, sa solicitati printr-o cerere rec hoatararii , la cerere se va anexa hoataraea pronuntata in Anglia ( definitiva si irevocabila) , traducere legalizata si apostilata a acesteia si eventual un certificat completat in prealabil de instanta sau autoritatea competenta care a emis hotararea respectiva.

Alte discuții în legătură

Exequator ANDREEAMIAMI ANDREEAMIAMI Buna seara,am si eu nevoie de ajutor pt a demara aceasta procedura.Trebuie sa obtin transcrierea unui certificat de divort din SUA.In 4 luni max!!!! Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Legalizarea divortului extracomunitar stoianav stoianav Buna ziua! As dori o lamurire daca este posibil, la problema mea si anume: Am fost casatorita cu un cetatean japonez, de care am divortat in mai 2012. ... (vezi toată discuția)