avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate Saritah

Activitate Saritah

Răspuns la discuția Fondul de rulment
Nu mi se pare corect, atat am spus. Am inteles ca nici temei legal nu exista. Asta am cautat, asta as fi vrut sa gasesc. Legea e ambigua.
Dar nu e corect. Am vecin care de 10 luni nu si-a platit intretinerea. Eu o platesc exact in ziua in care primesc nota de plata.
Deci nu, nu poate fi corect asa.
Dar asta e la noi, asta inteleg, asa-i la noi.
Asa-i la bloc. Zi faina sa aveti!
Buna ziua, va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Sigur ca fondul de rulment este al meu dar sunt niste bani blocati.
Ideea este ca am socotit bine intretinerea mea, niciodata mai mare de 250 lei la un fond de rulment deja achitat de 300 lei.
Mai mult, am socotit ca si in eventualitatea in care in viitorul apropiat se va adauga o persoana la intretinere, abia voi ajunge la 300 lei lunar ( am adaugat salubritatea si am dublat consumul de apa - acestea fiind costurile pe nr de persoane).
Ca atare mi se pare incorect sa platesc aiurea 100 de lei in plus. Nu voi ajunge la intretinere de 400 de lei niciodata.
Va multumesc ft mult!
Zi minunata tuturor celor care mi-ati raspuns!
Buna seara, stiu ca aceasta discutie este foarte veche. Si imi cer scuze ca revin cu aceasta tema. Ce nu gasesc clar nici in lege, nici in comentariile de aici este, de ce fondul de rulment se stabileste egal pentru toate apartamentele? Nu trebuie calculat pentru fiecare apartament in parte? Echivalentul celei mai mari intretineri din an - pana aici este clar in lege - dar al fiecarui apartament in parte. Legea mi se pare neclara si lasa loc de interpretari. Nu am gasit nicaieri ceva clar. Daca eu am 300 lei platiti deja ca fond de rulment si intretinerea mea nu a fost niciodata mai mult de 250 lei, de ce as plati acum inca 100 lei la fondul de rulment? Mi se pare incorect. De ce fondul de rulment nu este diferentiat si nu se tine cont de intretinerea din an a fiecarui apartament in parte? Aceasta nelamurire inca o am si nu gasesc nicaieri ceva concret. Multumesc
Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri. Am cautat si in Codul Muncii si nu am gasit cum ca angajatorul are dreptul sa imi ceara informatii atat de personale. Consider ca pentru angajator este suficient rezultatul controlului periodic de la Medicina Muncii. Va multumesc.
Va rog, as dori sa stiu daca sunt obligata sa dau angajatorului explicatii pentru nevaccinare. Angajatorul solicita celor nevaccinati completarea unei declaratii pe proprie raspundere cu motivele nevaccinarii. Iar daca nu sufar de vreo boala sau nu am avut Covid, cer explicatii detaliate . As dori sa stiu daca exista o baza legala in care angajatorul imi cere aceasta declaratie. Pot refuza completarea declaratiei? Multumesc mult de tot.
Răspuns la discuția Firma IT in bloc de locuințe
Poate ca nu e pagina potrivită. Nu am găsit un alt loc unde sa gasesc informații despre aceasta problema. Ma interesa, daca este posibil ca nivelul de radiații sa fie crescut si sa ma afecteze, fiind utilizate atâtea calculatoare, având poate si un server si modem lăsat in funcțiune non-stop.
Va rog, m-ar interesa daca o firma de IT ( cred ca fac ceva design, administrare pagini web, marketing etc) deci au calculatoare, posibil cel putin 3 sau 4 după nr de angajați . Am un perete comun cu ei. Nu au cerut nici un acord. Oare ma poate afecta negativ in sensul ca ar putea fi un nivel de radiații crescut ? Foarte posibil sa aibă un modem pt wi-fi.... Multumesc mult.