avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate elga50

Activitate elga50

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 230/2007 de infiintare, organizare su functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz
Pentru CIM-uri, daca modificati brutul ca sa mentineti netul, trebuie sa faceti modificarea salariului in Revisal.
ATENTIE!!! Aceasta modificare se face pana in 30.12.2017.
In primul rand depozitarea unor bunuri, fie si temporar, care de cele mai multe ori se transforma in permanent, este nelegala, subsolul fiind un spatiu tehnic.
Presedintele asociatiei, administratorul, au fost de acord cu depozitarea acelor bunuri in subsol si, daca da, a existat vreo conditie de timp?
Răspuns la discuția Asociatia de locatari
Comitetului executiv,respectiv presedintelui asociatiei, desi, prin obligatie legala, ar trebui sa stie ce e in lista de intretinere. Dar, poate nu cunosc legea....
Răspuns la discuția Terasa pe bloc - suprafata utila?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este ca terasa nu face parte din suprafata utila.
Pai nu platiti?
Eu platesc comisioane la plata furnizorilor care au conturi la alte banci decat banca asociatiei noastre.
Calcul pentru noul brut daca se pastreaza acelasi net.
[ link extern ]

Va rog sa cititi si acest articol cu exceptiile de la regula.
www.avocatnet.ro/articol_461...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema nu se pune in termeni de legalitate, ci de acord al asociatiei de a plati sau nu comisioanele de depunere ale proprietarilor.

Se vede treaba ca la asociatia dv. (ca si la a mea) conducerea nu a aprobat plata acestor comisioane pe asociatie, asa ca le suportati.
Răspuns la discuția calcul caldura
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru spatiile comerciale, calculul facandu-se la pausal, se imparte suma revenita acestor spatii la suprafata totala a lor si se obtine pretul / mp. Apoi se inmulteste acest pret cu suprafata detinuta de fiecare si rezulta valoarea caldurii de plata. Deci, asa cum am spus, nu conteaza tipul caloriferului.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
La dv. in apartament locuiesc 3 persoane, iar din cate stiti nu s-a desfasurat vreo adunare generala in care sa se hotarasca scoaterea copiilor sub 3 ani de la intretinere.
Deci administratorul a procedat corect punand la intretinere numarul real de persoane din apartamentul dv., numar pe care de altfel il si recunoasteti.
Orice altfel de discutie este inutila.