avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1990 soluții astăzi
Forum Activitate krystann

Activitate krystann

Bună ziua,

Firma x achiziționează un teren intravilan arabil pe un drum județean la periferia unei comune.

Se depune un dosar la primarie realizat de o firma pentru eliberarea unui certificat de urbanism/autorizatie de constructie dar departamentul de urbanism eliberează un certificat de urbanism de informare cu mențiunea ca acolo nu se poate face magazin in container comercial și nici o magazie de 50mp2 ca e loc de casa, deși e menționat la funcțiuni complementare ca e permis comerțul.

Doamna primar a zis ca se aproba doar provizoriu, dar dacă se începe construcția unei case iar la final magazinul sa fie la parter printr o cerere speciala care va fi aprobata de o comisie sau consiliu local(nu mai retin exact)

Firma care s a ocupat de dosar a zis să caut un avocat ca I se pare ca au ceva personal cu mine ca nu trebuie sa se facă nici o derogare în ceea ce privește activitatea pe care doresc sa o desfășor.

Poate decide doamna primar sa nu accepte asa ceva chiar dacă legal s-ar putea? Mulțumesc
Buna ziua,

Dețin un spațiu comercial, iar în aceasta perioada de 2 sau de 3 ori pe luna primesc o mașină cu pui de 1 zi între orele 22 pana la 02.00.. masina staționează pe strada între 2 și 5 minute, duba 3.5t.

Am un vecin care e deranjat ca trec mașini pe strada uneori chiar de ce vorbesc oamenii în fata porții lui și tot amenință că face plângere la anaf ca de ce primesc eu mașini la acea ora. Plus înjurături, blesteme etc dar nu mie direct, ci către familie și prieteni, pe mine când ma vede.. lasă capul în pământ orice i-as spune.

El se leagă de toată lumea, cu multiple plângeri la politie, fetite de 7 ani amenințate și injurate cu bătaia ca de ce umbla pe partea lui cu câinele ei(el având alți caini în curte care latra) pe timp de zi. Casa lui e cam la 150/200m distanta de casa mea.

Cum as putea rezolva situația de fata mai ales ca toată activitatea mea va fi mutata în decurs de 6/8 luni.

Cu el nu se poate vorbi, singura persoana cu care mai păstrează legătură este soția sa.

Mulțumesc
Borderou achizitie - cereale

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez cereale direct de la producatori constant 1/2 transporturi pe luna de 2.200kg.

Producatorii sunt persoane fizice, fara II,PFA/PJ etc. Cum as putea face aceste achizitii, in asa fel incat, eu sa le pot vinde fara probleme intr-un magazin de profil? Sau ce acte trebuie sa am in contabilitate?

Multumesc
Buna ziua,

Am un srl cu ajutorul caruia imi fiscalizez activitatile de marketing(pana in cateva mii de lei lunar).

Doresc sa deschid un magazin agricol pe acelasi srl in aceeasi locatie, insa intr-o cladire deja existenta cu avize primite, iar aici incep intrebarile.

1. Magazinul o sa fie pe o strada de legatura mai mica (circulata intens)dar aproape de una dintre strazile de legatura. Practic doar adresa unde va functiona magazinul are strada si mai exista o gradina chiar in spate, iar celelalte 4 adrese sunt inscrise pe celelalte strazi, dar au iesiri pe strada magazinului. Am nevoie de ceva semnaturi de la vecini pentru a deschide un magazin agricol(inclusiv furaje)?

2. Pentru a putea comercializa furaje si mancare pentru animale(+unelte), de ce avize am nevoie pentru a fi totul 100% legal?

3. In cazul furajelor, am nevoie de un aviz care sa includa spatiu de desfacere, adica unde se vor face vanzarile si un depozit neaparat?

Multumesc pentru timpul acordat!