avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate EmmaM.

Activitate EmmaM.

Răspuns la discuția Statul peste programul de lucru
Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor!

Cornel Vasile a scris:

Nu va pot concedia pe acest motiv, dar va poate sicana in activitatea dvs.

Mă poate concedia pe motiv că nu ajung mai devreme la serviciu? De plecat nu se pune problema, că plec în fiecare zi după acele 12 ore de muncă.
Bună ziua!

Vă mulțumesc pentru răspuns! În final, este un abuz? Pentru că mie nu mi se pare în regulă. Vin la timp la serviciu, îmi fac treaba, o termin la timp și cu toate acestea, sunt obligată să vin mai devreme și să plec mai târziu. La începutul angajării, în regulamentul de ordine interioară nu era menționat faptul că trebuie să vin mai devreme și să plec mai târziu, ulterior au modificat ROI-ul, dar nu am semnat pentru el, nici măcar nu mi s-a solicitat acest lucru.

Cornel Vasile a scris:

Pentru c.i.m. cu timp partial aveti interdictia de a efectua ore suplimentare .

Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara conbstituie contraventie sanctionata de catre ITM.

Bună ziua!

Am și eu o întrebare legată de statul peste programul de lucru. În prezent sunt angajată la o firmă cu 2 cm, respectiv unul de 8h și celălalt part-time de 2h. Programul efectiv de lucru este de 12h/zi, în prima săptămână se lucrează 5 zile, iar în a doua săptămână se lucrează 2 zile. De curând, mi s-a cerut ca în afara celor 12 ore de lucru pe zi, să vin cu 15 minute mai devreme și să plec cu cel puțin 10-15 minute mai târziu. Este normal și legal asa ceva? Pt cele 25-30 de minute în plus, nu sunt plătită suplimentar și nici nu știu sigur dacă sunt pontată pe perioada respectivă, pt că pontajul orelor nu mai este în sarcina mea.