avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Activitate iulia.mo

Activitate iulia.mo

Răspuns la discuția definitivat noiembrie 2010 INPPA
eu voi sustine in noiembrie examenul si sunt curioasa deasemenea de pareri si sfaturi
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
jale mare la bucuresti. De ce nu m-am nascut la Brasov.
CINE a avut ideea aia proasta sa aleaga subiectele alea? Nu am cuvinte. Nedrept. Dezamagita direct sunt ...
Acum macar la penal sa avem ceva mai rezonabil....macar atat
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
adinafele a scris:

la iasi au fost: petitia de ereditate , actiunea revocatorie. mandatul, uzucapiunea, suspendarea prescriptiei, modalitatile actului juridic...ma scuzati ca ma bag in seama da poate va intereseaza


cum, toate astea s-au dat la iasi? azi?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Bravo pentru Brasov! Super subiecte!!!!!! Poate vom avea si noi asemenea noroc ...:P
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
a dat careva la camera 8 , etaj 4? cum e comisia acolo? am inteles ca e o doamna amabila dar in rest ce "oameni" mai sunt?:">
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
nu a ajuns nimeni acasa pana acum sa ne zica si noua ce s-a intamplat pe la examen?
Stau cu un mare stres....vreau sa aud ca toti au intrat si nimeni nu imi face placerea asta.
Oare se intra aleatoriu?
Mai e careva in grupa 24 la bucuresti?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Dragii mei, ce sa zic decat multe "succesuri" pentru toti. Nu pot crede ca dupa atata timp in sfarsit a venit momentul adevarului.
Dar acum sincer parca ma bucur ca a venit si sper sa treaca repede ca mi-a mancat tot sufletul si nervii.
Astept maine sa vad comentarii numai de bine si sa aud ca toata lumea e multumita.

Bafta !!!!!:luck:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
No name a scris:

Dragă Iulia!
N-am înţeles, care-i treaba?


draga No name
se vorbea anterior despre acest subiect care nu apare printre subiectele propuse pentru examen.
Normal ca nici eu nu l-am citit si habar nu aveam ce e cu el si eram intr-o ceata totala, asa ca l-am cercetat sa am habar ce vor oamenii de la mine cu el.... Si citind m-am gandit ca ar fi normal sa scriu 2 - 3 randuri despre ceea ce e esential ca sa stie despre ce e vorba si lumea care s-a axat exclusiv pe subectele propuse
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Raportul juridic civil poate fi definit ca fiind relatia sociala, patrimoniala sau personala nepatrimoniala, reglementata de norma de drept civil.
Pentru a fi raport juridic civil, relatia sociala trebuie sa fie reglementata de o norma juridica de drept civil. Cu alte cuvinte, relatia sociala devine raport juridic civil, patrunde in ordinea de drept, numai in masura in care a facut obiectul de preocupare al legiuitorului, sub forma edictarii unei norme juridice civile, care s-o reglementeze.
1.Raportul juridic este un raport social
Prin caracterul social al raportului juridic civil se intelege faptul ca el este un raprt interuman. Acesta este un caracter al oricarui raport juridic, in general. Prin urmare, fiecare raport juridic civil si toate raporturile juridice civile au acest caracter.Specific raportului juridic civil, din acest punct de vedere, este faptul că el se leagă fie între oameni priviţi în mod individual, în calitatea lor de persoane fizice, fie între oameni, priviţi în cadrul unor colective, în calitatea lor de persoane juridice.
2.Raportul juridic are caracter volitional
Prin caracterul volitional al raportului juridic se intelege faptul ca el este reglementat de norma juridica, norma care exprima vointa tuturor cetatenilor unei tari.Ceea ce împrumută caracter voliţional raportului juridic civil este tocmai norma juridică care exprimă voinţa tuturor cetăţenilor, ridicată la rang de lege. Plecând de la faptul că raportul juridic civil este o relaţie socială reglementată de norma juridică, iar norma juridică însemnând voinţă, ridicată la rang de lege, caracterul voliţional al acestui raport este evident.

Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
curiozitate:
cei care cer acum (cu o saptamana inainte de examen) sintezele pe net , o fac pentru ca abea se apuca sau doar sa recapituleze ori pentru ca nu au gasit in cartile lor anumite subiecte dezbatute?
Sunt tare curioasa pentru ca eu abea ma chinuiesc cu greu sa recapitulez si nu stiu daca voi avea timp sa trec peste toata materia.
plus ca de proba orala nici nu m-am apucat macar. dar am speranta ca nu va fi asa de dificila si imi va ajunge 2-3 zile fix inainte