avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei877

Activitate Andrei877

Buna ziua, locuiesc cu familia de peste 15 ani intr o casa nationalizata. Despre casa, stiam de la primarie ca nu sunt mostenitori. Asta pana anult trecut cand se pare ca au” inviat” si ca deja se judeca cu primaria dupa ce cu cativa ani inainte au mai incercat un proces, insa nu aveau toate actele. Au castigat, dubios , dar au castigat iar acum ne cer sa parasim casa in 30 de zile , in caz contrar vom fi nevoie sa platim niste cheltuieli de judecata. Tot cineva de la primaria, ne a spus ca putem sta 5 ani in casa sau ca vom sta pana ne vor reloca.

Am mai auzit o varianta, comform careia , ii putem actiona in judecata.

Ce este de facut?. Multumesc
Răspuns la discuția chiriasii caselor nationalizate


Mihaela Nevoie a scris:

Nu Primaria e de partea proprietarului ci legea. In calitatea sa de entitate detinatoare Primaria este obligata sa solutioneze notificarea formulata in baza legii 10/2001 in termenu prevazut de lege (cu conditia ca si aceasta notificare sa fi fost depusa in termen). Nu conteaza faptul ca s-au primit despagubiri, in cazul restituirii in natura a imobilului proprietarul va restitui despagubirile primite actualizate.
In cazul in care se admite notificarea si imobilul este restituit proprietarul va fi obligat sa va mentina calitatea dee chiriasi pe o perioada de 5 ani.






Mai este valabila leaga, care ii obliga pe proprietari sa pastreze chiriasii pentru o perioada de 5 ani? Sunt intr o situatie similara.