Ma puteti si pe mine lamuri intr-o problema referitoare la actul de proprietate al imobilului unde urmeaza sa se stabileasca domiciliul copilului , in urma unui divort al parintilor?
Mama copilului intentioneaza sa divorteze de tatal copilului, cu care de mai bine de 1 an de zile se cearta aproape zilnic, atmosfera din casa daundand in special copilului . ( varsta 3 ani jumatate ). Momentan locuieste cu sotul si copilul in casa sotului ei . Dupa divort mama ar intentiona sa locuiasca impreuna cu copilul sau la domiciliul parintilor ei ( bunicii copilului ) . Acestia sunt proprietarii unei vile cu 4 camere, la curte , spatiu de joaca ptr copil, o camera speciala a copilului, etc. Deci absolut toate conditiile. Copilul a fost lasat la bunici de multe ori in weekenduri sau cand parintii copilului au fost plecati in vacante.
Intrebarea mea este urmatoarea : Hotararea Instantei de a acorda ( in urma divortului ) domiciliul copilului la mama poate fi influentata de faptul ca nu mama este proprietara in acte a acestui imobil, ci parintii ei ( bunicii copilului ) ? Trebuie neaparat ca mama copilului sa justifice instantei ca ea este titulara actului de proprietate a imobilului unde urmeaza sa mute domiciliul copilului ? Sau este suficient actul casei in care proprietari sunt parintii ei ( bunicii copilului ), urmand ca ea sa fie lauta in spatiu de catre ei dupa pronuntarea divortului si schimbarea numelui de familie ?
Va multumesc
Buna ziua,
As avea si eu nevoie de cateva recomandari , pentru care v-as fi foarte recunoscatoare, si pentru care va multumesc anticipat .
In urma certurilor si a scandalurilor din ce in ce mai dese ( ce dureaza mai bine de un an de zile ) si a unui limbaj verbal din ce in ce mai agresiv a sotului fata de mama , martora fiind si fetita de 3 ani la aceste scandaluri, singura solutie ar fi divortul in urma caruia mama sa solicite custodia comuna ,insa cu mutarea locuintei copilului, pentru a nu ajunge traumatizat . Solutia ar fi sa se mute mama cu fetita in casa parintilor sai , unde ar avea conditii foarte bune, cat si o camera separata a copilului. De multe ori in weekend-uri sau cand parintii au fost plecati in vacante , fetita a fost adusa bunicilor, unde se simte foarte bine si de care este foarte atasata. Care sunt posibilitatile ca instanta sa hotarasca ca mama, in urma divortului intentat, sa poata obtine mutarea domiciliului copilului de la tata ( unde se afla in momentul de fata ) la domiciliul parintilor sai ? Mentionez ca mama fetitei are venit din chirie ( detine o locuinta inchiriata ) si venit din indemnizatie a unui copil cu probleme de sanatate care s-a prelungit pana la varsta de 5 ani. Exista sansa ca in baza acestor venituri , in urma divortului, sa poata obtina domiciliul copilului cu mama ( respectiv acasa la bunicii din partea mamei ) ? Aceasta situatie in care micuta fetita este martora la toate scandalurile facute de tatal sau nu mai poate continua. Mentionez ca aceste scandaluri sunt declansate si de administrarea zilnica de bauturi alcoolice, in urma carora devine agresiv . Va rog frumos sa imi dati niste sfaturi cum putem scapa de acest cosmar ?
Referitor la pensia alimentara ce se va fixa ulterior , as mai avea o intrebare :
Daca tatalui care este asociat la o firma cu 50% , beneficiind astfel anual de dividende , i se vor lua in calcul la stabilirea pensiei alimentare si aceste venituri din dividende sau doar venitul net incasat conform stat plata ?
Va multumesc !