Ma puteti si pe mine lamuri intr-o problema referitoare la actul de proprietate al imobilului unde urmeaza sa se stabileasca domiciliul copilului , in urma unui divort al parintilor?
Mama copilului intentioneaza sa divorteze de tatal copilului, cu care de mai bine de 1 an de zile se cearta aproape zilnic, atmosfera din casa daundand in special copilului . ( varsta 3 ani jumatate ). Momentan locuieste cu sotul si copilul in casa sotului ei . Dupa divort mama ar intentiona sa locuiasca impreuna cu copilul sau la domiciliul parintilor ei ( bunicii copilului ) . Acestia sunt proprietarii unei vile cu 4 camere, la curte , spatiu de joaca ptr copil, o camera speciala a copilului, etc. Deci absolut toate conditiile. Copilul a fost lasat la bunici de multe ori in weekenduri sau cand parintii copilului au fost plecati in vacante.
Intrebarea mea este urmatoarea : Hotararea Instantei de a acorda ( in urma divortului ) domiciliul copilului la mama poate fi influentata de faptul ca nu mama este proprietara in acte a acestui imobil, ci parintii ei ( bunicii copilului ) ? Trebuie neaparat ca mama copilului sa justifice instantei ca ea este titulara actului de proprietate a imobilului unde urmeaza sa mute domiciliul copilului ? Sau este suficient actul casei in care proprietari sunt parintii ei ( bunicii copilului ), urmand ca ea sa fie lauta in spatiu de catre ei dupa pronuntarea divortului si schimbarea numelui de familie ?
Va multumesc
Nu contează cine este proprietar ci care dintre părinti ar avea o stabilitate mai mare în privința domiciliului viitor al minorului.
Acolo se va face si ancheta psihosociala în cadrul procesului de divorț.
Nu trebuie ca mama sa justifice locuinta cu un act de proprietate. Atatia parinti care stau in imobile inchiriate cum ar trebui sa procedeze ?
Singurul aspect care conteaza este ca mama sa ceara stabilirea locuintei la aceasta adresa si sa o indice concret, pentru ca instanta de judecata sa poate dispune efectuarea anchetei psiho-sociale care sa verifice condtiile de locuit efective.