avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate cosmin13

Activitate cosmin13

Imi cer scuze:D
Problema este destul de grava.
Fata de situatia de fapt gestionara intentionat a facut niste operatii eronate in sistemul SAP, astfel ca spre exemplu ea in loc sa treaca 5 stalpi, a trecut 5 agrafe, cu valorile respective....si tot asa mai departe. In urma inventarierii s-a constatat un minus enorm , dar si un plus ceva mai micut. Cam asta ar fi situatia, iar eu acum trebuie sa-mi dau seama care este debitul imputabil....#-o Eu ma gandeam ca este vorba doar de minus, plusul facandu-se venit, cu atat mai mult ca este vorba de o infractiune si nu poate fi facuta vreo compensatie conform legii.
Buna ziua,

am o nelamurire si as dori un sfat daca se poate. In urma unei inventarieri , s-a descoperit in gestiune atat un plus cat si un minus, insa plusul era mai mare. S-a facut plangere penala, dar intrebarea mea este de fapt: debitul imputabil persoanei vinovate este doar minusul din gestiune sau diferenta dintre minus si plus.
Fiind o infractiune, sau cel putin noi prin plangerea depusa, catalogand-o ca infractiune, nu poate avea loc compensarea, atunci debitul imputabil este doar minusul...? Daca da, adica doar minusul, ce se intampla cu plusul din gestiune?

Multumesc anticipat celor care-si expun parerea.
Răspuns la discuția Cum pot sa modific o hotarare?
Multumesc mult pentru sfat! Mai incerc o conciliere sa vedem ce iasa, oricum mi se pare total aiurea hotararea data de instanta, doar pentru o parte din debit cand de fapt debitorul si l-a insusit in intregime. Merci!
As avea si eu rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu posibilitatea modificarii/ revizuirii unei ordonante date pe OG 5/ 2001, sunt nou in domeniu si acum sunt putin pierdut.
. In speta, am avut 3 facturi dintre care 2 au fost semnate de debitoare. La dosar am mai avut un contract si niste devize de calculatie insusite de debitoare dar cu alte sume fata ce cea din cerere pentru ca debitoarea a achitat o parte din debit. Am invitat debitoarea la conciliere si am incheiat un proces verbal prin care aceasta si-a insusit debitul din cerere, insa instanta mi-a admis actiunea doar pentru cele 2 facturi semnate, nu si pentru a treia. Nu inteleg daca am un alt inscris (procesul verbal) prin care debitoarea recunoaste ca are un debit fata de mine si si-l insuseste, cum instanta nu i-a asta in considerare si imi mai si spune in ordonanta " instanta va face aplicarea dispoz. art 46 C.com., in conformitate cu care obligatiunile comerciale se probeaza, printre altele, cu facturi acceptate. O factura fiscala face dovada in favoarea emitentului numai daca ea a fost acceptata fie expres ( in scris sau verbal), fie in alt mod tacit(prin fapte concludente). Or, acest din urma document, prin care creditoarea isi intemeiaza in parte pretentiile, nu poate fi considerat ca acceptat de societatea debitoare cata vreme acesta nu poarta nici semnatura firmei si nici semnatura vreunui reprezentant, astfel ca, in lipsa altor dovezi care sa ateste acceptarea lui la plata, nu poate fi angajata raspunderea debitoarei".
Eu nu mai pricep nimic, pai daca debitoarea si-a insusit toata suma din cerere si s-a angajat ca la o data anume sa-si achite obligatiile fata de mine, cum instanta nu recunoaste asta.
Ce ar trebui sa fac acum? Sa cer o revizuire? care ar fi temeiul legal al cererii mele prin care eu sa le cer sa deschida ochii?