avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune - plusuri si minusuri de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune - plusuri si minusuri de inventar

Buna ziua,

am o nelamurire si as dori un sfat daca se poate. In urma unei inventarieri , s-a descoperit in gestiune atat un plus cat si un minus, insa plusul era mai mare. S-a facut plangere penala, dar intrebarea mea este de fapt: debitul imputabil persoanei vinovate este doar minusul din gestiune sau diferenta dintre minus si plus.
Fiind o infractiune, sau cel putin noi prin plangerea depusa, catalogand-o ca infractiune, nu poate avea loc compensarea, atunci debitul imputabil este doar minusul...? Daca da, adica doar minusul, ce se intampla cu plusul din gestiune?

Multumesc anticipat celor care-si expun parerea.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 23:56, 28 Iunie 2008
Ati scris acelasi mesaj in 5 topicuri, ceea ce contravine regulamentului de postare! Va recomand sa il cititi inainte sa fiu nevoita sa va sanctionez.
as dori mai multe lamuriri la cum poti iesi si plus si minus la acelasi inventar???

din cunostintele mele, plusul se va inregistra cu bon de intrare....

acu...o parere personala...era chiar asa grava fapta...de nu se putea face o compensare intre plus si minus???? :-/
Problema este destul de grava.
Fata de situatia de fapt gestionara intentionat a facut niste operatii eronate in sistemul SAP, astfel ca spre exemplu ea in loc sa treaca 5 stalpi, a trecut 5 agrafe, cu valorile respective....si tot asa mai departe. In urma inventarierii s-a constatat un minus enorm , dar si un plus ceva mai micut. Cam asta ar fi situatia, iar eu acum trebuie sa-mi dau seama care este debitul imputabil....#-o Eu ma gandeam ca este vorba doar de minus, plusul facandu-se venit, cu atat mai mult ca este vorba de o infractiune si nu poate fi facuta vreo compensatie conform legii.
Imi cer scuze:D
cosmin13 a scris:

Problema este destul de grava.
Fata de situatia de fapt gestionara intentionat a facut niste operatii eronate in sistemul SAP, astfel ca spre exemplu ea in loc sa treaca 5 stalpi, a trecut 5 agrafe, cu valorile respective....si tot asa mai departe. In urma inventarierii s-a constatat un minus enorm , dar si un plus ceva mai micut. Cam asta ar fi situatia, iar eu acum trebuie sa-mi dau seama care este debitul imputabil....#-o Eu ma gandeam ca este vorba doar de minus, plusul facandu-se venit, cu atat mai mult ca este vorba de o infractiune si nu poate fi facuta vreo compensatie conform legii.

Este imposibil sa fie rezultatul unui inventar si plus si minus. Consider ca nu stiti sa faceti o inventariere. Cum poti face o astefel de comparatie 5 stalpi cu 5 agrafe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare inventar farmacie giuse giuse Buna ziua, In inventarul unei farmacii pot exista plusuri si minusuri. Exista posibilitatea compensarii acestora, precum si a scaderii sparturilor si a ... (vezi toată discuția)
Inventariere fara liste de inventariere ContSters175851 ContSters175851 Am avut un business tip franciza de prestari servicii, in regim de consignatar,nu imi apartinea decat angajatul si la fiecare inventar, care se facea,totul se ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)