avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare Inventar farmacie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare Inventar farmacie

Buna ziua,

In inventarul unei farmacii pot exista plusuri si minusuri.
Exista posibilitatea compensarii acestora, precum si a scaderii sparturilor si a expiratelor, in cazul in care plusul este mai mare dpv valoric decat minusul?
Asta stiu din intreaga mea experienta de lucru in farmacie - s-a schimbat cumva legea in acest sens?

Va multumesc
GD
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 19:39, 18 Noiembrie 2010
OMF 2861/2009 Norme de organizare a inventarierii. Citat:
(3) La stabilirea valorii debitului, în cazurile în care lipsurile în gestiune nu sunt considerate infracţiuni, se are în vedere posibilitatea compensării lipsurilor cu eventualele plusuri constatate, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

- să existe riscul de confuzie între sorturile aceluiaşi bun material, din cauza asemănării în ceea ce priveşte aspectul exterior: culoare, desen, model, dimensiuni, ambalaj sau alte elemente;

- diferenţele constatate în plus sau în minus să se refere la aceeaşi perioadă de gestiune şi la aceeaşi gestiune.

(4) Nu se admite compensarea în cazurile în care s-a făcut dovada că lipsurile constatate la inventariere provin din sustragerea sau din degradarea bunurilor respective datorată vinovăţiei persoanelor care răspund de gestionarea acestor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare minusuri cu plusuri in gestiune - conditii stefs stefs Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se pot compensa minusurile in gestiune cu plusurile gasite la efectuarea inventarului. Lucrez intr-o magazie de ... (vezi toată discuția)
Inventariere domeniu public astoria astoria Buna ziua Cine stabileste valorea prejudiciului si vinovatii in cazul constatarii unei lipse cu ocazia inventarierii unor elemente din domeniul public al ... (vezi toată discuția)