avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate C. A

Activitate C. A

Răspuns la discuția Pașaport Crds după divort
Mulțumesc pentru răspuns.
Ne-am învoit sa nu se schimbe numele însă divorțul având loc în Spania dacă nu se cere în mod expres schimbarea numelui nu se fac alte înscrieri pe actul de divorț.
Aceasta sentința a fost utila în 2009 (mi-au eliberat pașaport nou la expirarea anteriorului fără a pune probleme, pentru ca nu apare pe sentință un înscris privind schimbarea numelui)
Erau aceleași legi.. Asta este ceea ce nu-mi pot explica...

Am încercat sa fac pașaport cu noul nume și nicii asta nu se poate. Răspunsul a fost ca nu este trecut în registrul civil noul nume după desfacerea căsătoriei..
Apare acelaș nume pe care îl aveam și înainte.. Adică ma obliga sa merg eu sa cer schimbarea numelui la cel dinainte ca să poata să-mi elibereze un pasaport și după aceea sa cer din nou schimbarea administrativa..
Asa ca deja mi se pare o situație mai mult decât bizară... Toată aceasta amețeală nu este provocată din vina mea, fiindcă acum 10 ani, la 2 ani după divorț sentința a fost ok și mi-au eliberat pașaport... Aceasta zapaceala pentru mine ca om de afaceri este o bulversare totala a situației legale aici, a afacerii și deplasărilor de servici..

Sincer, nu știu de unde sa încep și cum. Nu am pe nimeni în țară. Sunt afara de mai bine de 25 de ani...
Nu am renunțat la cetățenia romana din patriotism și acum realizez ca am făcut o mare greșeală.....
Păcat ca suntem puși în asemenea situații..
Răspuns la discuția Pașaport Crds după divort
Mulțumesc mult pentru răspuns. Locuiesc în Spania. Problema este ca datorita jobului călătoresc foarte mult în diferite tari din afara UE. În octombrie trebuie sa merg în Israel și cu pașaportul actual nu pot (nu vor fi cele 6 luni de valabilitate ale actului pentru a mi se permite accesul pe teritoriul acestui stat).
Nu am făcut demersuri pentru schimbarea pasaportului inainte pentru ca nu mi-am imaginat vreodată ca as avea asa probleme...
Si am nevoie de pașaport înainte de septembrie pentru a putea transmite datele organizatorilor seminarului din Tel Aviv...
Am sa încerc sa vad dacă pot soluționa ceva în țară și dacă nu voi solicita o completare a actului, asa cum ma sfătuiți.
Sper sa reușesc sa rezolv în timp..
Încă o dată va mulțumesc

Geanina DRIAN a scris:

un Consulat nu va poate obliga sa schimbati numele. aceasta se dispune de catre instanta sau pe cale administrativa, conform procedurii (ceea ce nu este cazul la Dvs..).
in ce tara locuiti si ati divortat? cel mai probabil solutia este acolo si ati putea incepe prin a intreba daca instanta care a dispus hotararea daca poate emite o completare.
orice judecata cu statul roman in acest sens ar fi complicata si de durata.

Locuiesc în străinătate și tot aici am și divorțat în anul 2006.
Dupa divort am înregistrat sentința și în România, aceasta rămânând definitivă și irevocabilă în 2007.
In aceasta sentință nu apare precizat ca trebuie să revin la numele anterior căsătoriei, pentru ca asa am stabilit și nu a fost cerut în mod expres acest schimb de nume.
In anul 2009 am schimbat pașaportul la expirare fără a întâmpină nici o problemă, prezentând documentele de divorț.
Au trecut încă 10 ani și trebuie sa schimb din nou pașaportul și spre surpriza mea la consulat am fost informata ca dat fiind ca în acea sentința nu apare în mod expres nimic referent la păstrarea numelui va trebui să schimb obligatoriu numele..
Mi se pare bizar, pentru ca nu înțeleg de ce acum nu se poate și acum 10 ani s-a putut...
Menționez ca nu intenționez sa schimb numele, deoarece cu acest sunt cunoscuta în toată lumea si am afaceri și marca registrata sub acest nume (schimbarea numelui ar afecta serios afacerile mele și situația brandului)
Peste o săptămână voi merge pentru prima data în România, după 15 ani pentru a încerca rezolvarea situației (nu am familie rămasă în țară, care sa se poată ocupa de aceasta prin împuternicire)
Cum ar trebui sa procedez? Unde trebuie sa merg și mai ales cât timp poate sa dureze rezolvarea situației?

Va mulțumesc anticipat