Mulțumesc mult pentru răspuns. Locuiesc în Spania. Problema este ca datorita jobului călătoresc foarte mult în diferite tari din afara UE. În octombrie trebuie sa merg în Israel și cu pașaportul actual nu pot (nu vor fi cele 6 luni de valabilitate ale actului pentru a mi se permite accesul pe teritoriul acestui stat).
Nu am făcut demersuri pentru schimbarea pasaportului inainte pentru ca nu mi-am imaginat vreodată ca as avea asa probleme...
Si am nevoie de pașaport înainte de septembrie pentru a putea transmite datele organizatorilor seminarului din Tel Aviv...
Am sa încerc sa vad dacă pot soluționa ceva în țară și dacă nu voi solicita o completare a actului, asa cum ma sfătuiți.
Sper sa reușesc sa rezolv în timp..
Încă o dată va mulțumesc
Geanina DRIAN a scris:
un Consulat nu va poate obliga sa schimbati numele. aceasta se dispune de catre instanta sau pe cale administrativa, conform procedurii (ceea ce nu este cazul la Dvs..).
in ce tara locuiti si ati divortat? cel mai probabil solutia este acolo si ati putea incepe prin a intreba daca instanta care a dispus hotararea daca poate emite o completare.
orice judecata cu statul roman in acest sens ar fi complicata si de durata.