avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Activitate ccipri

Activitate ccipri

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ha ha ha.Nu lucrez la negru stimate domn.Sarbatorile legale si concediu voi avea.Nu stiam insa ca va dura si ma gandeam ca voi fi nevoit in perioada urmatoare sa ma deplasez in Romania.

Demos a scris:

Sa inteleg ca nu aveti nici dreptul la concediu legal, sarbatori legale etc..?!?
Deci lucrati la "negru"?!?

Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.Am sa tin cont de toate sfaturile dumneavoastra.Problema este ca eu nu prea am cum sa ma prezint la proces dat fiind faptul ca angajatorul nu imi va permite sa lipsesc de la lucru chiar daca este un motiv foarte bine întemeiat.Ce se poate intampla in cazul acesta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,
Va multumesc foarte mult pentru răspunsul foarte elaborat.As dori sa va mai intreb daca ea va avea castig de cauza si in ce fel,tinand cont ca eu am o noua casnicie din care luna aceasta va rezulta si un copil.Mai pe scurt cam care ar putea fi sentinta?vor lua în considerare faptul ca eu am o familie si un copil?Va influenta acest aspect recalcularea pensiei? Eu sunt de acord ca salariul meu s-a marit de la data pronuntarii divortului cand s-a stabilit pensia alimentara,dar chiar daca s-a marit salariul meu,eu am totusi o familie care trebuie intretinuta.Nu vreau sa fiu inteles gresit ca m-as sustrage de la plata pensiei sau ca nu as dori sa imi ajut copilasul,pentru ca l-am ajutat,il ajut,si il voi ajuta mereu si asta voi proba si in instanta cu dovezi,insa ma deranjeaza ca ea e doar dupa profit desi eu mereu am trimis pensia copilului si nu numai.
Poate reușiți să mă lămuriți si cu aceste ultime întrebări.
Va multumesc inca odată pentru amabilitate.

Stimate domn,
Sincer sa va spun nu stiu soluția la această problemă si nici nu am inteles exact care e procedura legală pentru ca se vorbeste mai mult altceva decât subiectul in sine.Sper sa ma lumineze un avocat cum este exact procedura de la a la z.
andrey_f_c a scris:

Stimabile, sunt intersat de solutia la aceasta problema.
Sper ca nu vei merge la instanta fara avocat.

Martonze,venitul meu nu este nici 5000 nici 2000 este sub 2000
Probabil vor stabili 1/6 din acest venit.
Stimate domn,
Nu e vb ca taxez scump,dar acesti bani nu sunt in folosul copilului ci in folosul ei.poate acum intelegeti de ce refuz sa dau mai multi bani.daca as stii ca se foloseste el de ei as da eu fara sa ceara ea.

Stimate domn,
Sunt total de acord ca tine de omenie si sentimentul de parinte sa imi ajut copilul.Insa ea din banii care ii primeste nu-i cheltuieste decat in scop personal.De aici usoara mea inversunare in ceea ce priveste prententia ei de a mari pensia lunara.
Eu oricum am trimis pensia lunar si mult mai mult decat era hotarat in instanta.
De aia vroiam sa stiu care sunt procedurile juridice si Cum se va desfășura întreg procedeul acesta.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
În concluzie sa inteleg ca trebuie sa vin in întâmpinare cu o dovada a cheltuielilor mele din Germania mai ales ca lună acesta se va naste copilul,si totodata sa fac o dovada ca am făcut demersurile necesare primirii alocației de 204 si sa cer și dovezi cu cheltuielile lunare ale ei cu copilul?
Mai exact care sunt procedurile exact?
Cum se va desfășura în totalitate tot acest proces?

Martonze a scris:

Până se judecă, poate se naşte şi al doilea copil, în noua dvs. familie. Vă judecaţi în Romania , după legile de aici.Trebuie să ştiţi că 1/6 din venitul net al dvs., ca drept de pensie de intreţinere pentru copil este LIMITA MAXIMĂ a pensiei de intreţinere, instanţa poate stabili mai puţin, în funcţie de necesităţile copilului.
Deşi legea prevede raportarea la venitul net, dvs. puteţi să expuneţi în Întâmpinarea e o veţi depune şi în cursul dezbaterilor nivelul cheltuielilor dvs.din Germania faţă de cele din Romania, să arătaţi că tot în beneficiul copilului aţi rezolvat alocaţia de 203 euro faţă de 31 euro din ţară pe care îi viraţi în contul mamei şi puteţi cere chiar o dovadă a cheltuielilor lunare cu copilul. Totul depinde la ce judecător nimeriţi.

Buna ziua,
În primul rând doresc sa va multumesc pentru răspunsul acordat.
As dori sa va ma intreb daca se tine cont si de alocația de 204 euro care o primeste de aici din Germania?pana la urma tot datorita mie primeste ca lucrez aici.
Eu voi primi o citatie aici?
Cum va demonstra ea ce venituri am eu aici?