Buna ziua!
Am o intrebare referitor la regimul juridic al pomilor plantati in fata unui bloc de locuit. Sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc cu 27 de apartamente, in fata caruia sunt amenajate locuri de parcare, 2 din care imi apartin platind taxe pentru ele. Restul terenului din jurul blocului este proprietatea tuturor 27 de proprietari.
Intre parcare, care este in fata blocului si trotuar se afla o fasie ingusta de pamant - dimensiuni 80 cm latime si 20 de metri lungime - deci un dreptunghi ingust si lung care delimiteaza parcarea de trotuar. Unii locuitori de la parter si-au plantat pomi, arbusti si flori pe aceasta fasie 4 ani in urma si nu i-am dat mare atentie, dar ultimii 2 ani s-au intetit conflictele intre locuitorii de la parter si cei care au locuri de parcare cand parcheaza 2 masini in linie - cea din spate atinge pomii sau arbustii care deja au crescut si dau in parcare. E important sa mentionez ca nu se cauzeaza nici un prejudiciu plantelor, ele continua sa creasca, doar cei care i-au plantat sunt foarte agresivi si majoritatea nu vor sa se certe cu ei. Subliniez ca pomii si toate plantele sunt plantate pe pamant ce este in proprietatea nu a primariei, nu a asociatiei de proprietari, ci a celor 27 de proprietari ale apartamentelor (inclusiv eu). In concluzie, am 3 intrebari:
1) Pot fi oare plantati pomi pe proprietatea comuna fara a notifica sau cere acordul celorlalti proprietari? Daca nu, ce se poate face in aceasta situatie?
2) Fasia de pamant are 80 de cm si unii pomi (cires, mar, cais) au deja peste 2 metri - e legal sa plantezi copaci pe asa o fasie ingusta, chiar si pentru un proprietar?
3) Azi am avut o furtuna - cine e responsabil in cazul in care pomii sau crengile cad peste autovehiculele parcate legal in parcarea privata?
Nu vreau sa par un dusman al pomilor, dar conflictele se intetesc si vreau doar o opinie juridica a situatiei descrise. La fel nu am ca scop defrisarea lor, ci mai degraba pacificarea celor care i-au plantat prin informarea lor corecta asupra drepturilor pe care le au asupra plantelor plantante.
Va multumesc pentru orice ajutor,
Alexandru
La data de 13.07.2017, la Cluj-Napoca, a fost incheiat contractul de furnizare servicii internet plus TV pentru o durata de 24 de luni.
La data de 23.07.2018 m-am mutat la Bucuresti si accesul internet a fost portat la Bucuresti cu succes.
La data de 12.07.19 (dupa 24 de luni de actiune a contractului) doresc incetarea lui. Dupa multiple vizite si discutii sterile la reprezentantele RCS&RDS unde am fost informat ca contractul nu paote fi incetat la Bucuresti si trebuie sa plec la Cluj sau sa gasesc pe cineva cu procura la Cluj pentru a inceta relatiile contractuale cu RCS&RDS. In contractul pe care il am nu gasesc nici o prvedere referitor la o asemenea cerinta - precum ca toate actiunile referitor la contract se fac la Cluj-Napoca.
Este oare legala cerinta operatorului si daca nu, ce pot face in acest caz?