Am și eu o problema cu fostul concubin cu care am o fetita de 4 ani... Ea a locuit cu mine de la despărțire pana acum cu excepția a 8 luni în care am fost plecata în străinătate cu acordul lui, de un an de zile el a venit la copil o singura data și nu prea se interesează de ea, ma deranjează faptul ca el oprește alocația copilului de 1 an de zile sub pretextul ca este pe card și o sa i-o dea la 18 ani,nu mai zic ca nu contribuie cu absolut nimic la creșterea și educarea ei. Eu acum sunt recăsătorita și mai am un băiețel, am mutație la actualul soț dar încă nu suntem cununați legal, cununia civila fiind programata în septembrie anul acesta. Întrebarea mea este următoare....Daca eu îl dau în judecata pentru faptul ca nu își vizitează copilul și nu contribuie cu nimic la creșterea ei nici măcar alocația nu o da poate fi obligat sa trimită alocația copilului??? Sau îl pot decadea din drepturile părintești, pt el un copil înseamnă doar drepturi dar obligații și responsabilități nu... Actualul soț lucrează și vroiam sa știu dacă nu suntem cununați legal se pun la comun veniturile lui dacă noi locuim și suntem împreună? Va mulțumesc anticipat pt eventualele răspunsuri.