avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,

Am și eu o problema cu fostul concubin cu care am o fetita de 4 ani... Ea a locuit cu mine de la despărțire pana acum cu excepția a 8 luni în care am fost plecata în străinătate cu acordul lui, de un an de zile el a venit la copil o singura data și nu prea se interesează de ea, ma deranjează faptul ca el oprește alocația copilului de 1 an de zile sub pretextul ca este pe card și o sa i-o dea la 18 ani,nu mai zic ca nu contribuie cu absolut nimic la creșterea și educarea ei. Eu acum sunt recăsătorita și mai am un băiețel, am mutație la actualul soț dar încă nu suntem cununați legal, cununia civila fiind programata în septembrie anul acesta. Întrebarea mea este următoare....Daca eu îl dau în judecata pentru faptul ca nu își vizitează copilul și nu contribuie cu nimic la creșterea ei nici măcar alocația nu o da poate fi obligat sa trimită alocația copilului??? Sau îl pot decadea din drepturile părintești, pt el un copil înseamnă doar drepturi dar obligații și responsabilități nu... Actualul soț lucrează și vroiam sa știu dacă nu suntem cununați legal se pun la comun veniturile lui dacă noi locuim și suntem împreună? Va mulțumesc anticipat pt eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 13 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati acțiune în instanță prin care sa solicitați ca tatăl sa fie obligat să achite copilului pensie de întreținere in cuantum de 25% din veniturile sale precum și la restituirea alocației încasate până acum. De asemenea solicitați si ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs si sa exercitati in mod exclusiv autoritatea părintească asupra lui. Nu au importanta veniturile dvs si ale viitorului soț, tatăl fiind obligat la plata pensiei indiferent de situația materială a dvs. Contactați un avocat de pe forum sa va ajute in acest demers
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intervine decaderea din drepturile parintesti, insa puteti solicita ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de dvs.

Locuinta minorului sa fie stabilita la dvs.

Instanta de tutela va stabili pensia de 25 % din veniturile nete efective, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala.

Alocatia de stat trebuie remisa dumneavoastra, solicitati in instanta rezolvarea acestei probleme.

Va mulțumesc din suflet pentru răspunsuri. O sa iau legătura cu un avocat cât mai curând posibil!
Dvs sunteti in Romania si copilul e la dvs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna maryedoiu maryedoiu Buna seara, as dori sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna defapt aceasta lege a custodiei comune si daca implica si cheltuieli si obligatii comune, deoarece mi ... (vezi toată discuția)
Act de desemnare a tutorelui ContSters311042 ContSters311042 Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate face acest act. Dintr-o relatie anterioara de concubinaj a rezultat un copil. Dupa despartire am obtinut ... (vezi toată discuția)