Multumesc pentru raspunsuri! El degeaba sustine ca a fost lovit cu masina ca absolut nimeni nu il crede, el asa motiveaza faptul ca a rupt oglinda si nu e consemnat in nici o declaratie, doar verbal a afirmat acest lucru! Foarte bine ati identificat aici problema si anume ca individul respectiv urmareste un folos material absurd care nu are de unde sa-l obtina ca grupul acela a ramas neidentificat si vrea sa scoata de la noi! Va tin la curent, Multuemsc
Nu cred ca ramane in picioare aceasta acuzatie pentru ca el a spus-o sa justifice distrugerea respectiv ca nu a avut nici o intentie sa o rupa! Nici nu cred ca e consemnat in declaratie... doar verbal
Eu sunt sincer si nu ma consider vinovat! Nu cunosteam pe nimeni din acel grup dar repet individul agresor era sub influenta alcoolului si imi imaginez ca a fost un schimb de replici sau ceva s-a intamplat si acolo ca nu degeaba a luat bataie! Cei care l-au batut erau aproximativ 7 - 8 persoane si mult mai masivi ca noi! Cum ne comportam ? Incerc sa-mi dau seama de gravitatea situatiei si daca este posibil sa suport repercusiuni fiind nevinovat!
Ma intereseaza daca se poate stinge conflictul de la sine si anume sa solutioneze procurorul cu NUP si din punct de vedere procedural ce urmeaza acum ? O sa fim chemati la Parchet ? Nu am bani sa angajez un avocat! Cum adica avem o parte din vina ? Nu inteleg... eu am relatat intamplarea cat se poate de exact
Doresc sa lamuresc cateva aspecte! Inteleg perfect punctele dumneavoastra de vedere si nu pot decat sa va dau dreptate dar nu este vorba ca sunt zgarcit la bani ci pur si simplu nu dispun de suma respectiva pentru onorariul avocatului! Eu sunt student si nu am nici un venit, abia platesc taxa de scolarizare! Masina nu era a mea ci a colegului meu, mai exact era masina care o avea de la locul de munca (firma a recuperat paguba pe asigurare full casco)! Noi avem dovada distrugerii si anume poze si o constatare de la un service autorizat! Pe langa cele doua declaratii ale noastre mai exista doua declaratii ale martorilor care au asistat la incident si confirma varianta noastra! Deci vorba domnului Adisan, se poate pune in balanta si cu siguranta balanta se inclina spre adevar! Ma insel ? Nici nu concep sa se ajunga la proces pentru ca sunt constient de riscuri (dosar penal etc) dar este o varianta care trebuie luata in calcul! Dar nu este prea devreme? Din acest motiv ma intereseaza daca se poate stinge conflictul de la sine si anume sa solutioneze procurorul cu NUP si din punct de vedere procedural ce urmeaza acum ? O sa fim chemati la Parchet ? Stiu ca acest forum nu ofera consultanta juridica dar orice parare si sfat sunt foarte apreciate! Ma mai gandesc si sa nu se simta "insultati" procurorul si politistul daca aparem cu un avocat pentru ca ei ar putea considera ca noi suntem vinovati! Care ar fi momentul oportun sa angajam un avocat ? Doresc sa fac acest lucru doar daca este stricta nevoie! Am avut un curs de drept civil la facultate si sper totusi ca politistul/procurorul sa fie calificati pentru functiile pe care le ocupa si sa fie luate in calcul si principiile statului de drept, prezumtia de nevinovatie etc...! Teoretic si practic nu exista nici o proba impotriva noastra ci dimpotriva noi avem probe care ne atesta nevinovatia! Ar putea fi individul agresor care a devenit victima sa fie acuzat de calomnie ? Va multumesc
Eu am inteles ca ar trebui sa angajez un avocat dar din pacate nu dispun de banii necesari si m-am interesat iar onorariul minim este de 500 de ron! Eu sper din tot sufletul ca lucrurile sa se rezolve cumva de la sine avand in vedere toate circumstantele! M-ar interesa din punct de vedere procedural ce urmeaza acum ? Adica ce ar trebui sa faca politistul respectiv procurorul ? Sa stiu la ce sa ma astept! Adevarul este ca in patria noastra te poti astepta la orice! Multumesc inca o data celor ca mi-au raspuns
Singura proba care o are respectivul individ este certificatul medico-legal de 9 zile! El sustine ca noi suntem autorii agresiunii si ca noi l-am batut pentru ca ne-a retinut figurile! Si eu sper din tot sufletul ca procurorul sa dea NUP! Ce ar trebui sa fac in situatia in care ma aflu ? Alte sfaturi, parereri, sugestii, opinii ? :) Multumesc
Veronica si Ioana va multumesc pentru raspusuri! Din toate datele nu reiese ca noi am savarsit activitatea infractionala! Singura proba in acest sens ar fi declaratia (mincinoasa) a respectivului individ din care reiese ca noi l-am batut si ca ne-a retinut figurile! In acest context si avand in vedere cei doi martori care au asistat la incident si toate declaratiile din dosar sper ca procurorul sa solutioneze cu nup! Credeti ca e posibil acest lucru? In caz contrar vom fi chemati la parchet pentru audiere sau alte declaratii? Sau vom fi trimisi in instanta? multumesc inca o data
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Pentru mai multe lamuriri va scriu urmatoarele: eu si colegul meu de facultate am dat declaratii in ziua incidentului, agresorul victima a depus plangere a doua zi pentru agresiune impotriva noastra si in aceiasi zi a depus si colegul meu plangere pentru distrugere, ulterior la maximum o saptamana au depus declaratii si cei doi martori precum ca au asistat la incident si respectivul a fost batut de acel grup ci nu de noi! Stiu si am inteles ca ar fi bine sa ne impacam pe cale amiabila dar respectivul individ pretinde sume fabuloase de bani! Din cate am inteles agresorul are acum avocat si a mai depus o plangere la parchet iar acum politistul cred ca va trimite dosarul la parchet, dosar care initial ramanea cu autori necunoscuti! Sper si cred ca orice procuror sanatos la cap nu va trimite dosarul in instanta! Ce sanse sunt ? Cam asta ar fi stadiul in care ne aflam! In afara de certificatul medico-legal nu cred ca mai are alte probe! Teoretic am fi 4 contra la 1! Va multumesc inca o data!