avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate offoffon

Activitate offoffon

Răspuns la discuția cod penal - art 154?
Astept raspuns.
Răspuns la discuția cod penal - art 154?
Dosar penal se poate face,

Chiar si atunci cand intervine perscriptia?

se dispune clasarea.

Asta ce inseamna? Imi puteti da un exemplu?

Ce se intampla in cazul mentionat mai sus? (infractiune cu perscriptie 5 ani, dar "prins" dupa 6 ani)?

Ce se intampla in cazul unui autodenunt?

Intrebarea 1)

Art 154 , 1 , D spune asa:

(1) Termenele de prescripție a răspunderii penale sunt:
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 5 ani;

Asta inseamna ca daca cineva este prins acum ca a facut o intractiune acum 6 ani (pentru care pedeapsa ar fi de 1-5 ani) atunci nu se mai face dosar penal?

Ce alta pedeapsa poate primi acest individ?

====================
Intrebarea 2)

Legea mai spune asa:

(1) Termenele de prescripție a răspunderii penale sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;

Avand in vedere ca revolutia a fost de 20 ani, atunci Iliescu de ce a mai fost suspect in dosarul Revolutie?
Am avut o firma offshore pana in 2018. Am inchis firma si am scos banii.

As dori sa stiu care este metoda legala de a declara acesti bani? Am inteles ca pot face acest lucru pana in Iulie.

Se face prin declaratia unica? Banuiesc ca se declara ca si venit si nu dividende. La categorie ce scriu "alte surse" ?

Este 100% legal faptul ca am avut o firma offshore timp de 3 ani, si am declarat sumele doar dupa ce i-am primit in Romania?

Trebuie sa declar si banii pe care i-am reinvestit in firma dar pe care nu i-am primit in Romania?

Am alte obligatii in afara de declararea veniturilor primite ca PF?