avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal - art 154?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal - art 154?

Intrebarea 1)

Art 154 , 1 , D spune asa:

(1) Termenele de prescripție a răspunderii penale sunt:
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 5 ani;

Asta inseamna ca daca cineva este prins acum ca a facut o intractiune acum 6 ani (pentru care pedeapsa ar fi de 1-5 ani) atunci nu se mai face dosar penal?

Ce alta pedeapsa poate primi acest individ?

====================
Intrebarea 2)

Legea mai spune asa:

(1) Termenele de prescripție a răspunderii penale sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;

Avand in vedere ca revolutia a fost de 20 ani, atunci Iliescu de ce a mai fost suspect in dosarul Revolutie?
Dosar penal se poate face, dar daca se constata ca a intervenit prescriptia, se dispune clasarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dosar penal se poate face,

Chiar si atunci cand intervine perscriptia?

se dispune clasarea.

Asta ce inseamna? Imi puteti da un exemplu?

Ce se intampla in cazul mentionat mai sus? (infractiune cu perscriptie 5 ani, dar "prins" dupa 6 ani)?

Ce se intampla in cazul unui autodenunt?

Astept raspuns.
Daca cititi atent, v-am raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procuratura amana trimiterea dosarului. andreineamtu andreineamtu Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate face daca procuratura amana foarte mult trimiterea unui dosar catre instanta. Doresc sa precizez ca procuratura si-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie laurashield laurashield Care este termenul de prescriptie pentru o infractiune a carei pedeapsa este inchisoare de la 2 la 8 ani. Ex: Legea 241/ 2005 art 9 lit a) b) ? .... eu cred ... (vezi toată discuția)
Prescriptie cristiEDP cristiEDP as dori sa stiu termene de prescriptie pentru urmatoarele infractiuni 1.fals si uz de fals 2.astupare canal si mutarea acestuia 3.utilizare bani din ... (vezi toată discuția)