avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptie

as dori sa stiu termene de prescriptie pentru urmatoarele infractiuni

1.fals si uz de fals
2.astupare canal si mutarea acestuia
3.utilizare bani din fonduri europene dupa o sentinta civila definitiva de stopare de indata constructii
4.fuziune si dizolvare societate cu deturnare de fonduri

Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:23, 19 Mai 2017
Art. 154
Termenele de prescripţie a răspunderii penale
(1) Termenele de prescripţie a răspunderii penale sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie raspundere penala MariusPetcu88 MariusPetcu88 Buna ziua, Conform art. 154 N.C.P: Termenele de prescripție a răspunderii penale (1) Termenele de prescripție a răspunderii penale sunt: a) 15 ani, ... (vezi toată discuția)
Prescriptie laurashield laurashield Care este termenul de prescriptie pentru o infractiune a carei pedeapsa este inchisoare de la 2 la 8 ani. Ex: Legea 241/ 2005 art 9 lit a) b) ? .... eu cred ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie Gby_12 Gby_12 Buna ziua ! Care este termenul de prescriptie a raspunderii penale pentru fals sub semnatura privata facut in 2006 si folosit si intr-un proces in acel ... (vezi toată discuția)