avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate Cryss31

Activitate Cryss31

Răspuns la discuția Terminare CCC
Mulțumesc frumos pentru răspuns, o seară frumoasă.
Discuție Terminare CCC
Bună ziua am și eu o mica nelămurire în legătură cu terminarea CCC .Peste putin timp va trebui sa reîncep serviciul dar din ce am auzit la mine la lucru, ar fi că șeful nu ar vrea să mă mai primească înapoi.Are dreptul de a.mi desface contractul de munca sau este obligat să mă primească înapoi? Vă mulțumesc.
Discuție Indemnizatie
Buna ziua, am și eu o mică întrebare, eu am născut pe data de 01.07.2019 și am depus actele pentru indemnizație creștere copil pe data de 01.09.2019 când ar trebui să îmi ajungă banii ? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Ok eu am fost in concediu de risc maternal pana pe 30 aprilie de la 1 mai am intrat în concediul de drept de prenatal, acum șeful meu mi-a dat pe luna lui mai acceiasi bani care mi dădea si pe concediul de risc maternal in conditiile in care eu am fost in concediu medical in perioada 22 oct. - 23 noiembrie este ok sau se recalculează ultimile 6 luni pentru cuantumul de indemnizație.
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Si cum se calculează cuantumul de indemnizație dupa ce termini concediul de risc maternal?
Buna seara am si eu o mica intrebare daca eu am fost in concediu de risc maternal, afecteaza cu ceva concediul de prenatal?! Multumeec frumos.
Răspuns la discuția Concediul
Va mulțumesc frumos pentru raspuns.

Cornel Vasile a scris:

1. Pe durata concediului de maternitate veti primi o indemnizatie ,nu salariu.

Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.
In situatia veniturilor din salarii, baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Din acest cuantum se retine doar c.a.s.

2. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate (nu ITM-ului).

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

3. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

Discuție Concediul
Buna ziua,am si eu o mica nelămurire eu am fost in concediu de risc maternal din data de 4 ianuarie 2019 pana in de data 30 aprilie,din data de 1 mai am intrat în concediu de prenatal vroiam sa stiu daca afectează cu ceva la salariu intrarea dintr-un concediu in altu.Cum se calculeaza? Eu de cand am intrat in concediul de prenatal nu am fost plătită ce pot face in privința acestui lucru? Va mulțumesc !