Buna ziua,
Am o intrebare legata de un virament bancar efectual intr-un cont gresit. Acum 3 zile, ma trezesc cu un telefon de la o doamna care s-a prezentat a fi de la trezorerie. Acea doamna mi-a spus ca o clienta ar fi primit extrasul de cont al meu in loc de cel al persoanei careia trebuia sa ii achite o suma de bani reprezentand o taxa auto. La dosarul pe care dansa il avea, mi a spus ca se afla extrasul contului meu bancar.
Problema care face situatia aceasta destul de dificila e ca eu pe cont, la momentul virarii banilor aveam o restanta mai mare decat suma care mi s-a virat in mod gresit in contul meu si acei bani au intrat direct in restanta. Eu am fost de acord sa ii restitui banii titularului insa doar luna viitoare intrucat nu dispun de acei bani la momentul actual. Acea doamna de la trezorerie mi-a spus ca am termen pana marti sa ma prezint cu banii sau sa ii transfer banii inapoi, in caz contrar ma va da in judecata si mi se va pune poprire pe conturi.
Tot acea doamna de la trezorerie a trimis miercurea aceasta o adresa la banca pentru a recupera banii transferati gresit in contul meu. Raspunsul pe care l-a primit a fost acela ca, fara acordul meu nu se vor putea restitui banii. Eu am prezentat la banca situatia in speranta ca vor putea dansii sa vireze suma inapoi titularului
Intrebarea este: in ce masura poate actiona in instanta cel care a trimis in mod gresit banii in contul meu, aceasta nefiind atenta ce extras de cont a primit?
Multumesc!