avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Andra_24goody

Activitate Andra_24goody

Este bloc nou construit de 2 ani si merge permanent mama mea sa verifice apartamentul asftfel este exclus ca ar fi vreo teava sparta sau ceva

nick5roo a scris:

Eu locuiesc într-un apartament de bloc cu unici proprietari, fără asociație de locatari. La demisol, nu locuiește nimeni, au apartamentul în vânzare de 2 ani, proprietarii locuind în alt oraș. Lunar aveam pierderi la apă și le plăteam toată scara. Degeaba am făcut reclamații că în acel apartament există pierderi, nu aveam dovada, proprietarul nu venea. Am luat numărul de telefon din geam și m-am pretins ca potențial cumpărător. A venit să văd apartamentul și surpriză, la baie și bucătărie curgea apă permanent având țevi ruginite și sparte. Am făcut frumos poze, am chemat vecini martori, și de atunci ei plătesc pierderile. Deci nu e obligatoriu să stea cineva în casă, apa curge dacă găsește spărtură!

Suntem trecuti 0 persoane si totusi administratorul asociatiei spune ca trebuie sa achitam inclusiv noi pierderile.

gigiz a scris:

Eu nu inteleg de ce la acel apartament este trecuta o persoana atata timp cat acolo nu locuieste nimeni. In mod normal trebuia trecut 0 ( zero) persoane.
Pe cale de consecinta, daca acolo s-a stabilit ca pierderile se impart pe numar de persoane, ptr. perioada cand s-au produs pierderi nu ar trebui inclus si apartamentul respectiv.
Daca s-a stabilit ca pierderile se impart la numarul de apartamente atunci da, aveti si dvs de plata proportional cu volumul de apa pierduta.
Si cum adica apar pierderi in fiecare luna? Pai asociatia ce pazeste. Nu cumva trebuia sa lamureasca treaba asta cu pierderile? Eu inteleg ca acolo este o avarie care trebuia rezolvata.
Eu as face niste "sapaturi' mai adanci pe chestiunea aceasta.

Chiar daca sunt trecute 0 persoane in apartament? Si nu locuieste nimeni?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cheltuielile comune trebuie achitate.
Pierderile de apa sunt cheltuieli comune.

Toti locatarii blocului au de plata acesti bani. Legea spune ca plata pierderilor se face pe nr de persoane care locuiesc in apartamente nu pe apartamente. Daca la noi nu sta nimeni de ce trebuie sa platesc acesi bani? Au fost impartite aceste pierderi pe toti locatarii desi tot legea spune ca asociatia nu are dreptul de a pune mai mult de 3.5-5 mc apa la un apartament nelocuit
Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin mereu 2 mc de apa de plata. Luna aceasta am avut un soc in momentul in care am citit ca avem de plata 60 lei in plus ptr pierderile de apa din bloc. Intrebarea mea este : de ce trebuie sa platesc pierderile din bloc daca sunt declarate 0 persoane in apartamentul meu si nu consuma nimeni nimic iar contorul de apa e in aceeasi pozitie de consum de cand am plecat din tara?