avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters57298

Activitate ContSters57298

Răspuns la discuția Pot pune poze pe blog ?
Reglementari clare sunt, pt Romania, Legea drepturilor de autor si drepturilor conexe (Legea 8/1996 modificata si adaugita prin Legea 285/2004 si O.U. 123/2005). Aici vorbim de detinerea drepturilor asupra unei OPERE literare, artistice, muzicale. Am scris "opere" cu majuscule ca sa intelegi unde bat. In ziua de azi cand oricine face o poza cu telefonul sau tableta... nu te supara alea nu sunt opere. Chiar eu de ex, ce fac daca desi am investit multi bani in echipament profesional de studio, imi vad una din fotografiile de studio (adica nu mare scofala, comparativ cu o fotografie facuta de exemplu in Tibet - unde basca a mai costat si deplasarea etc etc) imi vad una din fotografii ziceam pe un blog. Ce sa fac? Chiar daca am pus in headerul pozei (EXIF) copyright-ul, nu valoreaza nimic, pt ca el nu a fost schimbat de cel care a luat poza. Nu pot sa demonstrez foarte usor ca imi apartine, doar daca am facut-o RAW nu JPEG. As putea apela la o societate internationala activand in domeniul copyright`ului de fotografie. Faza este ca trebuie sa platesti usturator pentru fiecare poza asigurata la ei si asta pentru o anumita perioada doar, dupa care reinnoiesti plata. Ce iti ofera ei...tracking. Iti urmaresc fotografia. Daca cineva o ia sa o posteze pe un blog te anunta. Tu ce poti face? Nimic, eventual ceri expres si politicos sa o stearga, intrucat tu esti autorul si nu le dai voie. Sa deschizi un proces pt asa ceva...in Romania nici o sansa. Daca insa imaginea ta a fost luata si folosita la campanii publicitare/tiparita/afisata in media...atunci da, se schimba problema, atunci se poate vorbi de un proces. Revenind...poti face ce doresti. Ia-o altfel, daca pe facebook fiecare afiseaza poze hollywoodiene cu vedete, cu Redbull Stratos, de la NASA, din al 2-lea RM. Sharing-ul este o metoda cotidiana si foarte populara, deocamdata restrictiile sunt minime. Sper ca te-a ajutat
Răspuns la discuția Pot pune poze pe blog ?
salut. iti vorbesc doar din experienta mea de fotograf. Din cate stiu eu este relativ ok. Ideea de baza este sa specifici sursa, asigurand astfel proprietarul de drept (ex: sursa Mediafax, Credits NASA, Prin curtoazia lui cutare). Insa pentru siguranta, este bine sa ceri acordul partii in prealabil, chiar si printr-un email.B-)
Buna ziua,

As dori daca se poate niste informatii privitoare la realizarea unui concurs on-line cu premii. Firma noastra a beneficiat de un "lifting" de market-management si un aport de capital, incercand ca multi altii sa ne mentinem pe piata si poate sa crestem. Tocmai de aceea dorim sa atragem clienti prin organizarea unui concurs cu premii. Vag imi aduc aminte ca procedurile sunt relativ complexe, multe hartii mult de umblat, documentatii etc. As vrea sa va intreb daca primesc premiul de la un tert prin sponzorizare (ca mai apoi sa-l dau mai departe castigatorului prin proces verbal) nu este mai simplu dpdv birocratic decat sa cumpar pe firma premiul? In cazul in care ofer ca premiu un produs realizat de firma se poate considera oferta de promovare, insa daca doresc sa ofer de exemplu o bicicleta la sfarsitul campaniei...asta inseamna proiect si doccumentatie concurs, regulament inregistrat la notar si facut public nu? Ce altceva ar mai trebui sa stiu in legatura cu realizarea unui astfel de concurs? Va multumesc.